Soolopurjetajad alustasid Tallinna lahel 24-tunnist võidusõitu

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy
Baltic Sea Solo Race II etapp 18. juunil Tallinna lahel
Baltic Sea Solo Race II etapp 18. juunil Tallinna lahel Foto: Mari Koger

Täna startisid Tallinna lahelt Baltic Sea Solo Race võistluse ühe- ja kaheliikmeliste võistkondadega purjekad, et minna vastu võistlussarja pikimale, 24-tunni sõidule. 

Võistlusjuht Mairold Metsaviir ütles, et 24-tunni sõit on etapi tinglik nimetus, sest tegelik sõiduaeg sõltub ikkagi ilmaoludest. Suuremate jahtide võistlussõidu pikkus on 115 meremiili. 

Mairold Metsaviir.
Mairold Metsaviir. Foto: Toomas Huik

«Võistlus algas Tallinna lahelt, rada kulgeb ümber Helsingi madala ja tuleb tagasi Piritale Pärispea neeme lähedal asuva Soolamadala kaudu. Stardiprotseduur algas täna kell 11 ja finišisse Pirital Kalevi jahtklubi juures ootame võistlejaid homme hommikul,» selgitas Metsaviir ning lisas, et kuna ilmaprognoos ennustab päris tugevat tuult, läks rajale vaid kuus paati, neist kolm soolopurjetajat ning kaks kaheliikmelise võistkonnaga alust. Kokku on võistlussarjas osavõtjaid 12.

Kalevi Jahtklubi korraldatavas võistlussarjas Baltic Sea Solo Race on tänavu kokku 4 etappi, täna alanud sõit on kolmas. Esimene etapp sõideti Tallinna lahel, teisel korral käidi ka lahest väljas Suurupi all. Võistluse kulgemist saab reaalajas jälgida Sportrec.eu leheküljel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles