Postimehe otseülekanne avamerepurjetamise Euroopa meistrivõistlustelt

PIRET SALMISTU
, Volvo Estonia ORC klassi Euroopa Meistrivõistluste meediajuht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Volvo Estonia ORC European Championship

Eile Pärnus piduliku avapaugu saanud Volvo Estonia ORC klassi avamerepurjetamise Euroopa Meistrivõistlusel on täna teine võistlussõidu päev. 65 jahti kaheksast riigist stardivad kella 10 paiku 50-60-miilisele avamereetapile, mille starti saab Postimehe vahendusel ka otseülekandena jälgida. Kogu pikka etappi on võimalik täismahus jälgida GPS jälgimissüsteemi abil.

Hommik Pärnus oli tuulevaikne. Kella 11ks planeeritud starti lükati esialgu kaldal edasi 2 tundi. Siiski - väistluskomitee peavõistlusjuht Alfredo Ricci (Itaalia) juhtimisel suundus merele ja neile järgnes kella 12 paiku ka laevastik. Esmalt stradialaks planeeritud kohas aga tuult ei olnud ja stardilaev heiskas laeval koodilipu L, mis tähendab jahtide jaoks võistluskomitee teadet palvega järgneda stardilaevale, et leida ca kolme miili kaugusel tuult ja anda start pikale etapile.

Alloleval kaardil on näha, milline teekond tuleb läbida suurematel - kombineeritud A-B klassi jahtidel ja milline väiksematel C klassi jahtidel.

Volvo Estonia ORC klassi avamerepurjetamise Euroopa Meistrivõistluste avamereetapi kirjeldus
Volvo Estonia ORC klassi avamerepurjetamise Euroopa Meistrivõistluste avamereetapi kirjeldus Foto: Volvo Estonia ORC European Championship

Seda teekonda saab jälgida GPS jälgimissüsteemi abil ka arvutiekraanilt ja sellele viib link regati kodulehelt orceuropeans2015.com/ või klikk pildil.

GPS jälgimissüsteemi ekraanipilt
GPS jälgimissüsteemi ekraanipilt Foto: Volvo Estonia ORC European Championship 2015

Tänase tuuleennustusega võib jahte sadamasse tagasi oodata alles varastel hommikutundidel. Kui aga tuul vaikib  sootuks, tuleb võistluskomiteel teha kardinaalsemaid otsuseid, millest üks on võimalik etapi lühendamine ülal pildil olevas kohas nimega "Gate".

Kiired regati uudised regati Facebooki lehel www.facebook.com/orceuropeans2015 

Kasulikud lingid:

Kasulikud lingid:

Tulemused ja regati ametliku fotograafi Max Ranchi pildid - veebileht orceuropeans2015.com 

Pildigaleriid: orceuropeans2015.com/media/pictures-and-video

Facebook: orceuropeans2015 

Instagram: #orceuropeans2015 

Twitter: orceuros2015 

Regati videod, intervjuud YouTube’is: Volvo Estonia ORC European Championship 2015

Võistluse nimitoetaja on Volvo Trucks Estonia ning toetavad Euroopa Regionaalarengu Fond, Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus, Pärnu linn, A. Le Coq, Sportland/Helly Hansen, Anytec, Kultuuriministeerium, AS Tervis, Bachmann Group, Postimees, Pärnu Keskus, Dermoshop, Garmin, Reval Cafe, B&G, Reiser, Eesti Vabatahtlik Mere- ja Järvepääste ja GoBus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles