NeilPryde Baltic Cupile Pirital kogunesid viie riigi 99 tippsurfarit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna algas Tallinnas Pirital purjelauaklassidele tänavuse Eesti Meistrivõistluste sarja avavõistlus Estonian NeilPryde Baltic Cup.

NeilPryde Baltic Cup 2015 1 from A4 Media on Vimeo.

Täna algas Tallinnas Pirital purjelauaklassidele tänavuse Eesti Meistrivõistluste sarja avavõistlus Estonian NeilPryde Baltic Cup.

Tallinna lahel tervitasid 99 sportlast ideaalsed purjetamisolud, kus tuul puhus 6-10 m/s ja terve päeva säras soojendav päike. Kõikides klassides peeti maksimaalne arv sõite. Võistluste peakorraldaja Erno Kaasik ütles: „Võistluste avapäev algas parimates purjetamisoludes, mida Tallinna laht juunikuus üldse pakkuda saab. Kõik võistlussõidud olid väga huvitavad ja pakkusid purjelauasõitjatele tõelist naudingut.”

Formula purjelauaklassis korjas kõigi täna peetud viie võistlussõidu võidud lätlane Janis Preiss. Preiss kiitis suurepärast ilma. „Tänased tuulised olud sobisid mulle ideaalselt. Sõidud olid väga konkurentsitihedad ning mitmes sõidus suutsin edu enda kasuks pöörata alles sõidu lõpuosas.“ Teise koha vääriliselt esines Erno Kaasik seeriaga 2,3,4,8,3, mis annab skooriks 12 punkti. Kolmandal kohal on avapäeva lõpuks lätlane Maris Birzulis 17 punktiga.

Formula Kite lohesurfiklassis lõpetas tänased viis sõitu täiseduga leedulane Viktoras Šeputa. Päeva sõitude teised kohad läksid eestlase Ranno Rummi kontole, kelle päeva skooriks kujunes 8 punkti. Kolmanda koha positsioonil on Madis Kallas 13 punktiga.

Põnevust lisab mõlemas klassis fakt, et Formulale on regatt ka Euroopa karikavõistluste etapiks ning nii Formula kui Formula Kite klassile läheb arvesse maailma edetabeli osana.

Raceboard klassile peetud nelja sõidu põhjal on hetkeliider kaks sõiduvõitu võtnud Marcus Pertelson 4 punktiga. Järgnevad lätlane Kristaps Keidans 5 punktiga ja Rainer Kasekivi 8 punktiga.

Noorte purjelaua Techno 293 klassis valitsevad Poola purjelauasõitjad. Esimesel kohal on kolme sõidu tulemuste alusel Bartosz Pawlowski 5 punktiga, teisena järgneb Mikolaj Michalski 13 punktiga ja kolmandal kohal on Lidia Sulikowska 15 punktiga.

Estonian NeilPryde Baltic Cup'i korraldab Team Extreme koostöös Eesti Purjelaualiidu, Eesti Lohesurfiliidu ja Eesti Jahtklubide Liiduga. Laupäeval ja pühapäeval on sõidud planeeritud algusega kell 11. Võistlusseeria jooksul plaanitakse kõigis klassides pidada 15 sõitu.

Eestist, Lätist, Leedust, Poolast ja Venemaalt on kohal 99 sportlast. Teiste hulgas on stardis sellised tipptegijad nagu Formula klassi täiskavanute maailma edetabeli juht lätlane Janis Preiss, silmapaistev lohesurfar leedukas Viktoras Šeputa ning meie oma tublid noorsportlased – Formula klassi tänavuse noorte MM-i kuldmedalist Tristen Erik Kivi (SSK) ja hõbemedalist Karl-Erik Saarm (TPLK).

Regati kodulehekülg: http://event.extreme.ee/?lang=et

Formula tulemused: http://purjelaualiit.ee/wp-content/uploads/2015/06/formula5.pdf

Formula Kite tulemused: http://purjelaualiit.ee/wp-content/uploads/2015/06/kite5.pdf

Raceboard tulemused: http://purjelaualiit.ee/wp-content/uploads/2015/06/RB4.pdf

Techno293 tulemused: http://purjelaualiit.ee/wp-content/uploads/2015/06/techno3.pdf

Purjetamise Eesti Meistrivõistluste kodulehekülg: http://www.puri.ee/ejl-olumpiapurjetamise-eesti-mv/

Purjetamise Eesti Meistrivõistlused Facebook’is: https://www.facebook.com/pages/EJL-Purjetamise-Eesti-Meistriv%C3%B5istlused/1419404891704999

NeilPryde Baltic Cup sari lõppeb 24.-26. juulil Lätis Liepajas peetava võistlusega.

Estonian NeilPryde Baltic Cup'i läbiviimist toetavad Tarcona, Extreme Sport, Oxbow, NeilPryde ja Tähtreklaam.

Eesti Jahtklubide Liitu toetavad Vopak E.O.S., Liviko, Tallinna Sadam, Marinepool, NG Investeeringud, LTT, Matek ja Planestar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles