Jaht Lenny Tõnu Tõniste meeskonnaga on Melges 24 amatööride maailmameister

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
jaht Lenny Melges24 MM-l
jaht Lenny Melges24 MM-l Foto: Pierrick Contin/IM24CA

Taanis Middelfartis peetud Melges 24 klassi maailmameistrivõistlustel saavutas Eesti jaht Lenny (KJK) koosseisus Tõnu Tõniste, Toomas Tõniste, Maiki Saaring, Andres Rohtla ja Tammo Otsasoo amatööride arvestuses maailmameistri tiitli.

Kaheteistkümnest võistlussõidust kahes oli Lenny tiim kõigist konkurentidest üle ning üldarvestuses sai nende lõpptulemuseks tihedas konkurentsis kõrge 6. koht. 

Maailma parimate amatööride tiitel ei tulnud tublile tiimile sugugi esmakordselt vaid oli neile 2006. aasta saavutuse kordamine. Amatööride Euroopa meistriks aga on Lenny tulnud kolm korda - 2007. ja 2011. ja 2014. aastal.

Meie teine paatkond Zuxu (KJK) lõpetas MM-i 17. kohaga. Tiimi liikmeteks on roolimees Peter Šaraškin, Liis Koort, Paavo Pettai, Tuuli Org ja Kalev Tanner.

Värske Melges 24 maailmameister on  Šveitsi jaht EFG (roolimees Christopher Rast). Hõbemedalid said kaela itaallased jahilt Altea (roolimees Andrea Racchelli) ning pronksised autasud kuuluvad USA jahi Air Force One (roolimees Bora Gulari) meeskonnale.

Amatööridest tulid Lenny järel teiseks sakslased jahil Musto Racing (roolis Kicker Schäfer) ning kolmandaks norrakad jahil Storm Capital Sail Racing (roolis Øyvind Jahre).

Regati kodulehekülg ja tulemused: http://www.melges24worlds15.dk/

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles