Tallinn Race’il võidutsesid Pall ja Kuivonen, Kotiranta ja Keskinen ning Haavel ja Kivistik

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinn Race 2015 from A4 Media on Vimeo.

Purjeregati Tallinn Race klasside RS Feva ja 29er ning skiffide 49er parimad selgusid täna tugevas läänetuules seilatud finaalsõitudes. RS Feval ja 29er'il, kellele regatt oli ka Eesti Meistrivõistluste sarja etapiks, tulid võitjateks vastavalt Daimar Pall ja Jorgen Kuivonen ning soomlased Juho Kotiranta ja Akseli Keskinen. 49er klassis said üldvõidu Tõnis Haavel ja Lenart Kivistik.

Klassis RS Feva olid kuldfinaalis omavahel vastamisi fliidisõitude kolme parima paatkonnana Jasper Rufus Rytövaara ja Tobias Reiter (TJK), Oskar Tiidemann ja Georg Ristal (ROPK), Mattias Andres Sooniste ja Anvar Sepp (PJK) ning hõbefinaali võitjad Daimar Pall ja Jorgen Kuivonen (Dago). Kuldfinaali järel võtsid esikoha vastu Pall ja Kuivonen. Rytövaara ja Reiter tulid teisele ning Tiidemann ja Ristal kolmandale kohale. Tüdrukutest olid parimad Veronika Kuvatova ja Hannah Tuulas (NYCS/KJK).

29er'il purjetasid kuldfinaalis esimesena üle finišiliini soomlased Juho Kotiranta ja Akseli Keskinen. Teise koha saavutasid vennad Juuso ja Henri Roihu (TJK) ning kolmanda Mari-Ann Raud ja Maris Seersant (TJK), kes pidid pääsu otsustavasse sõitu lunastama hõbefinaali võiduga. Neljanda paatkonnana võistlesid kuldfinaalis Ardi ja Paul Bogdanov (TJK).

Soome meistrivõistluste sarja osavõistluse punktidele heidelnud 49er klassi kolmanda võistluspäeva parimad olid Victor ja Christoffer Silen Soomest meie purjetajate Tõnis Haaveli ja Lenart Kivistiku (TJK) ning kaasmaalannade Noora Ruskola ja Camilla Cedercreutzi ees. Tallinn Race'i üldvõidu vormistasid siiski kahel eelmisel päeval tugevaimad olnud Haavel ja  Kivistik Silenide ning samuti Soome paatkonna Oscar Sileni ja Arthur Thermani ees. Väiksema purjega naiste 49erFX klassi arvestuses said teise koha autasud Ruskola ja Cedercreutzi järel Kätlin Tammiste ja Anna Maria Sepp (ROPK/TJK).

Tallinn Race purjeregatil osales kõigis klassides kokku ligi 80 sportlast Eestist, Lätist ja Soomest.

Tänavu juba kuuendat korda toimunud purjeregati korraldas Eesti Jahtklubide Liit koostöös Lennusadama ja Tallinna linnaga. 

Eesti Jahtklubide Liitu toetavad Vopak E.O.S., Liviko, Tallinna Sadam, Marinepool, NG Investeeringud, LTT, Matek ja Planestar.

Regati kodulehekülg: http://www.tallinnamerepaevad.ee/uus/et/tallinn-race

Purjetamise Eesti Meistrivõistluste kodulehekülg: http://www.puri.ee/ejl-olumpiapurjetamise-eesti-mv/

Purjetamise Eesti Meistrivõistlused Facebook’is: https://www.facebook.com/pages/EJL-Purjetamise-Eesti-Meistriv%C3%B5istlused/1419404891704999

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles