Volvo Estonia ORC klassi avamerepurjetamise Euroopa meistrivõistlustel on pärast kolme sõitu liidriteks eestlased

PIRET SALMISTU
, Volvo Estonia ORC klassi Euroopa Meistrivõistluste meediajuht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Garmin avameresõidu võitnud EL POCKO ning BRIGITTA-X  pidid eilsetes ideaalsetes tingimustes 12-15 sõlme puhunud tuulega sooritatud rajasõitudes oma üleeilsed esikohad loovutama ning Eesti võistkonnad asusid võistlust juhtima. 

Volvo Estonia ORC Euroopa Meistrivõistluste lühirajasõidud said sõidetud ideaalses tuules ning sellega on seitsmest sõidust kolm seljataga.

Üleeilse 50,1-miilise avameresõidu neljanda koha  ning tänase muljetavaldava 2 -1 tulemusega asus A-B klassis võistlust juhtima Kalev Jahtklubi jaht FORTE (X-41), Jaak Jõgiga roolis. Nad on 7 punkti ees Saksa meeskonnast jahil  EL POCKO (Puma 42), mille skipperiks on Thomas Jungblut.

Intervjuu Jaak Jõgiga - Forte EST475, Kalev Jahktlubi 

“Eile vaibus tuul sõidu lõpupoole maha ning kuna suured jahid olid suutnud juba vahe sisse sõita, siis tingimused mängisid nende kasuks,” ütles Jõgi. “Kuid ma möönan, et Saksa jahid sõitsid väga hästi ja soodsad tuuled polnud ainus nende edu põhjus. Meil oli vähem õnne tuulega, kuid neljas koht suurte jahtide järel oli hea tulemus. Täna oli meie jaoks juba hoopis teistsugune päev: soodsamad tuuled ja hea meeskonnatöö tagasid hea tulemuse. Võistlus oli väga tasavägine ja ka keeruline, sest muutlikud tuuled komplitseerisid taktikat, kuid me saime hästi hakkama ja loodame järgmisteks päevadeks ka soodsaid tuuli,“ lisas ta.

FORTE ei ole edetabelites uustulnuk ning eelmisel aastal samal ajal naaseksid nad Kielist ORC MM-i tiitlivõitjatena B klassis.  

A-B klassi kolmandal positsioonil on skooriga 7-6-3 kolmest sõidust 2013. a Euroopa hõbe Kalev Jahtklubist, Priit Tammemägi PREMIUM (X-41), roolis Mati Sepp.

Ka C klassis on esikoha hõivanud Eesti meeskond: erkroheline Ot Kikkas'e SUGAR 2 (NM38S) Pärnu Jahtklubist itaallasest skipperi Sandro Montefuscoga eesotsas. Nemad võitsid täna mõlemad sõidud ning tõusid keskpäraselt seitsmendalt kohalt esimeseks.

Intervjuu Sandro Montefuscoga - Sugar 2 EST711, Pärnu Jahtklubi

“Tänased 15 sõlme tuult olid meie jahi jaoks ideaalsed, me olime väga kiired,“ kommenteeris Montefusco. “Käesolev meeskond on võitnud ka Euroopa Meistrivõistlused Rootsis 2013, kuid mina ei sõitnud siis veel koos nendega. Aga ma ei tunne antud olukorras suurt pinget, pigem vastupidi, sest tegu on hea jahi ja hea meeskonnaga“. Ka Sugar 2 omanik ja meeskonnaliige Ott kikkas kinnitas Sandro Montefusco sõnu. "Eilne ja tänane sõit olid suhteliselt sarnased, kuid meie sõit läks eile tuule vaikimise nahka. Tänane tuul ja olud sobisid meie paadile hästi ning hea meeskonnatöö aitas vormistada kaks esikohta," ütles Kikkas kokkuvõtteks.

Intervjuu Ott Kikkasega - Sugar 2 EST711, Pärnu Jahtklubi 

SUGAR 2 on end varem korduvalt tõestanud, nii 2013 Sandhamnis kui eelmisel kuul ORC MM-il Barcelonas, kus napilt poodiumikohast ilma jäädi.

Kolm punkti tagapool, teisel kohal on Patrik Forsgreni TEAM PRO4U (modifitseeritud Beneteau 36.7) Rootsist, ning neile kaotab vaid ühe punktiga Aleksandr Karboinovi BRIGITTA-X (X-34) Kalev Jahtklubist.

Täna toimusid nii eilse Garmin avamere etapi kui tänaste Reval Café/B&G lühirajasõitude auhinnatseremooniad. Klassis A-B oli esimese ja teise kohaga tänane võitja FORTE, teine oli Sven Wackerhageni  DESNA (Knierim 49) Saksamaalt ning kolmas Priit Tammemägi PREMIUM (X-41) Kalev Jahtklubist.

C klassi päeva võitja Reval Café/B&G lühiradadel oli SUGAR 2 kahe esikohaga, teine oli Samuli Leisti AUDI ULTRA (X-35) Soomest kahe kolmanda kohaga ning Sven Heili  BOSSA NOVA TARGET ONE (First 36.7) Kalev Jahtklubist jäi 6-2 skooriga kolmandaks.

Homsed sõidud algavad plaanitust tund varem kell 9.55, kuna ilmaennustus pärastlõunaks suurt tuult ei luba.

Kasulikud lingid:

Postimehe otseülekanne http://purjetamine.postimees.ee/3291569/postimehe-otseulekanne-volvo-estonia-orc-avamerepurjetamise-euroopa-meistrivoistlustelt

GPS träking http://sportrec.eu/?page_id=714

Tulemused ja regati ametliku fotograafi Max Ranchi pildid - veebileht orceuropeans2015.com/media/pictures-and-video/

Facebook: orceuropeans2015

Instagram: #orceuropeans2015

Twitter: orceuros2015

Regati videod, intervjuud YouTube’is: Volvo Estonia ORC European Championship 2015

Volvo Estonia ORC klassi avamerepurjetamise Euroopa Meistrivõistlusi korraldavad Pärnu Jahtklubi, ESS Kalev Jahtklubi ning Eesti Jahtklubide Liit koostöös Offshore Racing Congress’iga (ORC).

Võistluse nimitoetaja on Volvo Trucks Estonia ning toetavad Euroopa Regionaalarengu Fond, Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus, Pärnu linn, A. Le Coq, Sportland/Helly Hansen, Anytec, Kultuuriministeerium, AS Tervis, Bachmann Group, Postimees, Pärnu Keskus, Dermoshop, Garmin, Reval Cafe, B&G, Reiser, Eesti Vabatahtlik Mere- ja Järvepääste ja GoBus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles