Regati naiste roolimisel võitis Ellen Liigus jahil Blanca

PIRET SALMISTU
, Kalev Jahtklubi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Juba teist korda peetud regatt "Naised roolis" tõi laupäeval, 26. septembril kaunist sügisilma Piritale nautima 16 jahi meeskonnad naiste juhtimisel. Start anti Pirita jõe muulisuust kl 11 nö Gunderseni meetodil vastavalt LYS koefitsendile - väiksemad ja aeglasemad jahid eespool ja suuremad ja kiiremad tagapool. Distants viis jahid Pirita jõe suust nr 1 märgini Russalka alla ja siis sõideti kaks"vorsti" Kuulimuna toodrini pärast mida lõpetati regatt Pirita jõel - kes ees see võitja.

Roolinaiste rollis oli nii avamerejahtide meeskonnaliikmeid kui ka svertpaatidel sõitjaid. Ka Eesti esisõitja Laser Radialil, Anna Pohlak oli koos sõpradega tulnud vahvast regatist osa saama. 

Regatt "Naised roolis" Kalev Jahtklubis - 26.09.2015. Esiplaanil jaht Kaija Noblessneri jahtklubist - foto
Regatt "Naised roolis" Kalev Jahtklubis - 26.09.2015. Esiplaanil jaht Kaija Noblessneri jahtklubist - foto Foto: Piret Salmistu

Kui hommikust kuni varase pärastlõunani oli suisa suvine ilm, siis enne regati lõppu jõudis merele suur vihmapilv koos tuulepagidega. Vihma kallas mõnda aega küll nagu ämbrist, kuid pärast seda oli taas päike taevas säramas ja vaprad võistlejad said pärast ca kaks ja pool tundi kestnud regatti mõnusalt nautida sooja suppi klubi lipuväljakul.

Regatilised Kalev Jahtklubi lipuväljakul - foto
Regatilised Kalev Jahtklubi lipuväljakul - foto Foto: Piret Salmistu

Peavõistlusjuht Toomas Soots luges autasustamisel ette kõigi 16 jahi tublid roolinaised ja esikolmikule kuulusid ka väärikad auhinnad - karikad koos Tommylyy Paadipoe kinkekaartidega.

Foto
Foto Foto: Piret Salmistu

Regati võitis seekord jaht Blanca, mille roolis Ellen Liigus. Talle kuuluvad talve ootuses ka Sportland/Helly Hanseni poolt vahvad talvesaapad.

Ellen Liigus jahi Blanca roolis - foto
Ellen Liigus jahi Blanca roolis - foto Foto: Piret Salmistu

Esikolmiku jahid ja vaprad roolinaised:

1 BLANCA EST73 Ellen Liigus 13:36:46

2 MAORI EST672 Veronica 13:37:54

3 GAMAJON EST437 Ene 13:39:32

Kõik tulmeused

Roolinaised regatil "Naised roolis" - foto
Roolinaised regatil "Naised roolis" - foto Foto: Piret Salmistu
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles