Eesti meeskond prestiizikal avamereregatil Tais kolmas

Eesti Jahtklubide Liit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti meeskond kolmanda koha auhinnaga Tai regatil Phuket King's Cup Regatta
Eesti meeskond kolmanda koha auhinnaga Tai regatil Phuket King's Cup Regatta Foto: Erakogu

5.-12. detsembrini toimus Taimaal Phukets avamereregatt Phuket King's Cup Regatta, mida on korraldatud juba alates aastast 1987. Kokku osales erinevates klassides 15 maa meeskondi 115 alusel. Klassis IRC 1 võistelnud Eesti meeskond sai kolmanda koha.

Laupäeval, 12 detsembril lõppes Tais Phuketil järjekorras 29. Kings Cup regatt, mis on Aasia suurim avamerejahtide võistlus. Esmakordselt võistluste ajaloos jõudsid poodiumile ka eestlased, kes IRC 1. grupis saavutasid pronksmedali.  Tulemus on eriti hinnatav, kuna erinevalt konkurentidest oli eestlastel kasutada veidi logiseva varustusega rendijaht. Kokku peeti võistlusel 11 etappi ning Eesti meeskonnaga jahil Blue Note õnnestus saavutada ka kaks sõiduvõitu ning esikolmiku lõplikud kohad selgusid alles viimases stardis. Eesti meeskonna roolimees oli Mati Sepp ning meeskonnas purjetasid Aivar Tuulberg, Karl Hannes Tagu, Martin-Gustav Lepp, Riho Koost, Gerd Roosaar, Ivar Aru, Ando Lääne, Rene Treifeldt ja Martin Viiask.

Esikoha võitis  Singapuri meeskond jahil Rerefine ning teise koha saavutas jaht Wan Ma Rang Taist.

Võistluste tulemused 

© Guy Nowell / Phuket King's Cup 2015
© Guy Nowell / Phuket King's Cup 2015 Foto: Guy Nowell
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles