Karpak on purjetamise maailma edetabelis 17., Puusta 18. ja Rammo 20. kohal

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Riina Ramst

Rahvusvahelise Purjetamisliidu ISAF purjetamise maailma edetabelis mahuvad Eesti sportlastest kahekümne parima sekka hetkel Deniss Karpak Finnil, Ingrid Puusta naiste RS:X purjelaual ja Karl-Martin Rammo Laser Standardil.

Deniss Karpak (KST) on Finn klassi uues edetabelis 17. positsioonil ning Lauri Väinsalu (ROPK/TREV2) 33. kohal. Juhib Giles Scott Suurbritanniast.

Naiste RS:X purjelauaklassis on Ingrid Puusta (NYCS) 18. real. Esikohal on Bryony Shaw Suurbritanniast.

Laser Standardil on Karl-Martin Rammo (ROPK/TJK) positsiooniks üleilmses paremusjärjestuses 20. koht. Esimene on Austraalia purjetaja Tom Burton.

Marjaliisa ja Elise Umb (Maru) paiknevad naiste 470 klassis edetabeli 34. real. Juhivad britid Hannah Mills ja Saskia Clark.

Kätlin Tammiste ja Anna Maria Sepp (ROPK/TJK) on 49erFX klassis 50. positsioonil. Esikohal troonivad brasiillannad Martine Soffiatti Grael ja Kahena Kunze.

Laser Radial klassis on Anna Pohlak (TJK) 56. kohal. Edetabeli tipus on belglanna Evi Van Acker.

Lohesurfi klassis Formula Kite on eestlastest Ranno Rumm (KTE) 29., Madis Kallas (KTE) 39. ja Dmitri Kovalchuk 98. positsioonil, esikohal aga hispaanlane Alejandro Climent Hernandez.

ISAF maailma edetabel järjestab purjetajad nende viimase 12 kuu jooksul saavutatud parimate võistlustulemuste põhjal. Regatil kogutud punktisumma sõltub kolmest tegurist: võistluse reiting, võistlejate arv regatil ning sportlase tulemus võistlusel. Punkte on võimalik saada ISAF Grade’i omavatel regattidel võisteldes. Edetabeli esinumber on kõrgeima punktide arvuga sportlane kuue regati lõikes.

ISAF maailma edetabel

Eesti Jahtklubide Liitu toetavad Vopak E.O.S., Liviko, Tallinna Sadam, Marinepool, NG Investeeringud, LTT, Matek, Eesti Loots ja Planestar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles