Vaiko Vooremaa võitis jääpurjetamise MM-il pronksi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaiko Vooremaa
Vaiko Vooremaa Foto: Ott Kallas

Rootsis Glani järvel peetud DN klassi maailmameistrivõistlustel saavutas Vaiko Vooremaa 160 jääpurjetaja tihedas konkurentsis suuurepärase kolmanda koha. Esikümnesse mahtus ka kaheksandaks tulnud Argo Vooremaa.

Kolmanda võistluspäeva hommikul tervitas võistlejaid ja korraldajaid päike ning siledal ja tugeval jääl puhus tuul purjedesse kiirusega 8-13 m/s. Need olud võimaldasid kuld- ja pronksgrupile anda neli starti ja hõbegrupile pidada kolm võistlussõitu, igaüks pikkusega ca 25 minutit.

Kokku seitsmest sõidust koosnenud seeriasse kogus Vaiko Vooremaa (KJK) tulemused 4, 1, 6, 7, 4, 4, 7, mis kokkuvõttes tõid meie jääpurjetajale pronksmedali. Oma pika eduka võistluskarjääri jooksul on Vooremaa varasemalt võitnud täiskasvanute MM-il 2 hõbedat ja 1 pronksi ning tulnud 4 korral Euroopa meistriks, saanud EM-il 2 hõbedat ja 3 pronksi.

Teistest kuldgrupis võistlenud eestlastest lõpetas Argo Vooremaa (KJK) MM-i 8., Jaan Akermann (PJK) 21. ja Hardi Laurits (JK MK) 29. kohaga.

Hõbegrupis seilanutest sai Marek Lentsius (JK MK) kokkuvõttes 54. (hõbegrupi võit), Kevin Grass (SMS) 56., Rene Riim (SMS) 59., Rasmus Maalinn (PJK) 72., Jürgen Kukk (JK MK) 84., Karl-Robert Trink (PJK) 92. ja Toivo Aardemaa (HJK) 97. koha. Pronksgrupis võistelnud Valdo Pärtel (HJK) lõpetas tiitlivõistlused 121. kohaga.

Maailmameistriks tuli poolakas Karol Jablonski kaasmaalase Michal Burczynski ees.

Täna asuvad jääpurjetajad Glani järvel võistlema Euroopa meistri tiitlile.

Eesti Jahtklubide Liitu toetavad Vopak E.O.S., Liviko, Tallinna Sadam, Marinepool, NG Investeeringud, LTT, Matek, Eesti Loots ja Planestar.

Võistluse kodulehekülg

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles