Merekultuuriaasta suvine programm pop-up merekool “Meresõber” jõudis Narva

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pop-up merekool Meresõber Narvas
Pop-up merekool Meresõber Narvas Foto: Eesti Jahtklubide Liit

Merekultuuriaasta suvine programm, pop-up merekool “Meresõber” annab kõigile võimaluse proovida nelja veega seotud spordiala: purjetamine, lohesurf, kajakiga sõitmine ja SUP-lauaga sõitmine. Esimesel juunil jõudis Meresõber Narva Joaorgu, kuhu pop-up merekool jääb püsti kuni 12. juunini. Esimesel kahel päeval toimusid veeohutusalased tunnid ning sai proovida juba ka erinevaid veesõiduvahendeid.

Pop-up merekooli “Meresõber” koordineerib Eesti Jahtklubide Liit ning projektijuhi Indrek Ilvese sõnul on programmi eesmärk anda noortele võimalus saada vahetu kogemus merel käimisest. “Meri pakub väga mitmeid võimalusi sportimiseks ja vaba aja veetmiseks ning meie eesmärk on seda laiemalt tutvustada,” ütles Ilves. Selleks on loodud kaks erinevat võimalust: eelregistreerimisega 5-päevane merekool noortele vanuses 8-16 aastat ning õhtuti ja nädalavahetuseti kiirkursus “Esimest korda veele” kõikidele huvilistele. “Viiepäevane merekool annab võimaluse tutvuda erinevate veespordialadega põhjalikumalt, kus iga päev on fookuses üks spordiala ning üldine veeohutus. Õhtuti ja nädalavahetuseti saavad aga SUP-laua, lohesurfi, kajaki ja purjetamisega tutvuda kõik huvilised vanusest hoolimata,” täpsustas Ilves.

Kõiki meresõpru juhendavad oma ala professionaalid. Vaneminstruktor Elise Umb on Eesti koondislane purjetamises ning kuulub paadiklassi 470 naiste arvestuses maailma paremikku. Purjetamise instruktor Terje Lepik on purjetamisega tegelenud juba 10 aastat. Ta on kuulunud noorte koondisesse ja toonud võistlustelt koju mitmeid auhinnalisi kohti. Kajakiinstruktor Oskar Jüssi on andnud individuaalseid koolitusi alates 2012. aastast ning alates 2014. aastast  annab ta SeaKayak Estonias voolava vee, surfi, gröönipöörete ja süstasõidu baaskoolitusi.

Pop-up merekooli “Meresõber” on Narvas 1.– 12. juunini, misjärel liigutakse edasi Pärnusse.

Meresõbra kursustega kaasneb ka sümboolne osalustasu. Viiepäevane kursus maksab 10 eurot inimese kohta ning tunniajane kiirkursus “Esimest korda veele” maksab 5 eurot.

Täpsem info ja registreerimine asub www.meresober.ee veebilehel.

Pop-up merekooli “Meresõber” on ellu kutsunud Kultuuriministeeriumi Merekultuuriaasta 2016 ja Eesti Vabariik 100 korraldustoimkond ning meresõbrale aitab tuule purjedesse puhuda tuuleenergia tootja Nelja Energia. Suurt suvist noortele suunatud projekti veab Eesti Jahtklubide Liit.

Meresõbra kohale jõudmist erinevatesse paikadesse toetavad Tartu linn, Narva linn, Pärnu linn, Keila vald, Kuressaare linn ja Haapsalu linn. Oma varustust lubavad kasutada ja proovida SeaKayaking Estonia, Mändjala Surfiklubi ja RS Purjetamiskeskus. Pop-up  merekool “Meresõber” on ühtlasi osa EV100 programmist. Eesti Vabariigi 100. sünnipäevaks on eesmärk merega sõbraks saada tuhandeid lapsi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles