Saaremaa Merispordi Seltsi regati parimad astusid autasustamispoodiumile

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna peeti Roomassaares toimunud EJL Purjetamise Eesti Meistrivõistluste sarja etapil Saaremaa Merispordi Seltsi regatil nii fliidi- kui finaalsõite ning päeva lõpuks selgusid 203 osalejaga võistluse parimad terves hulgas paadi- ja purjelauaklassides.

Põnevad finaalsõidud peeti Laser Standard, Laser Radial ja Laser 4.7 klassidele Roomassaare sadama lähedale paigutatud võistlusrajal, kus huvilistel oli neid Alver Kivi ja Rimo Timmi kommenteerimisel võimalik nii vahetult kaldalt jälgida kui Postimees Online otseülekande kaudu reaalajas internetis vaadata. Finaalsõidud koosnesid hõbefinaalist, kus purjetasid fliidisõitude seeria paremusjärjestuses 4.-10. koha võistlejad, ja kuldfinaalist kus võistlesid fliidisõitude seeria paremusjärjestuse 1.-3. koha omanikud ning hõbefinaali võitja. Kuldfinaalis selgusid regati esikolmik ja 4. koht.

Laser Standard klassis võitis finaali pika edumaaga konkurentide ees Karl-Martin Rammo (ROPK/TJK), kellele kuulub seega ka regati võit. Teise ja kolmanda koha nimel oli rebimine üsna tihe, kuid lõpuks seilas üle finišiliini enne Mihkel Väli (ROPK) ja kohe tema kannul Georg Haud (ROPK). Hõbefinaali võitjana kuldfinaali saanud lätlasele Ricards Toms Zvilnale jäi lõpptulemusena 4. koht.

Laser Radialil kuulub kullasõidu ja võistluse võit väga kindlalt Anna Pohlakule (TJK). Teise tulemuse seilas välja Norman Järve (ROPK) ja kolmanda Rasmus Maalinn (PJK). Hõbefinaali parim Liina Kolk (SMS) lõpetas kuldfinaali neljandana.

Klassis Laser 4.7 oli heitlus kuldfinaali võidu nimel tihe, kuid pooleteist paadipikkusega osutus kiiremaks Keith Luur (PJK) Joosep Lausi (SMS) ees. Silver Vahstein (SMS) sai 3. ja hõbefinaali parim Daniel Rüütel (SMS) 4. koha.

Ülejäänud paadiklassidele lõppes regatt täna hommikul viimaste fliidisõitudega. Zoom8 klassis vormistas võidu Jakob Haud (ROPK) klubikaaslaste Marcus Univeri ja Hugo Rasmus Vaino ees.

Noorimate klassis Optimist läks võit lätlasele Martin Atillale, teiseks seilas end Hendrik Holtsmann (PJK) ning kolmanda koha saavutas leedukas Vejas Strelciunas. 

Purjelaudadele RS:X ja Techno 293 peeti täna sõite veel kolm. RS:X klassis oli SMS regatil edukaim Rainer Kasekivi (TPLK), teise koha sai Marcus Pertelson (TPLK) ja kolmanda Betti Vainküla (TPLK/TE).

Alla 17 aastaste Techno 293 klassis võitis esikoha Gregor Schneider (TPLK) Renar Roolahti (TPLK) ja Artur Reinvarti (TPLK) ees. Alla 15 aastaste seas kuulub esimene koht Daniel Schneiderile (TPLK), järgnemas Lola Maria Pärn (TPLK) ja Margaret Kalm (TPLK).

Formula purjelaudurid surfasid täna ühe sõidu ning esikolmiku moodustavad seal lõppkokkuvõttes Timo Runge, Erno Kaasik (TE) ja Urmas Niine (TM).

Saaremaa Merispordi Seltsi regati korraldas Saaremaa Merispordi Selts koostöös Saarte Liinid AS-i ja Eesti Jahtklubide Liiduga.

Purjetamise Eesti Meistrivõistlused koosnevad kokku kaheteistkümnest regatist:

1) 21.-22. mai Jatkoluokkaregatta (Espoo, Soome) – klass 49er

2) 3.-5. juuni Saaremaa Merispordi Seltsi regatt (Roomassaare) – klassid Optimist, Zoom8, Laser 4.7, Laser Radial, Laser Standard, Techno 293, RS:X, Formula

3) 11.-12. juuni FSRO Formula 18 & 49er Ranking (Helsinki, Soome) – klass 49er

4) 17.-19. juuni Eesti Balti Karikas (Tallinn) – klassid Techno 293, RS:X, Formula

5) 17.-19. juuni Pärnu Purjetamisnädal (Pärnu) – klassid RS Feva, 29er, F18

6) 8.-10. juuli Viimsi valla meistrivõistlused (Leppneeme) – klassid Laser Standard, Finn, 470

7) 15.-17. juuli Tallinn Race (Tallinn) – klassid RS Feva, 29er, 49er

8) 15.-17. juuli Kalev Jahtklubi meistrivõistlused (Tallinn) – klassid Laser 4.7, Laser Radial, Finn, 470

9) 5.-7. august F18 Põhjamaade meistrivõistlused (Tallinn) – klass F18

10) 26.-28. august Tallinna Jahtklubi karikavõistlused (Lohusalu) – klassid Optimist, Zoom8, Laser 4.7, 29er

11) 9.-11. september Pärnu Sügisregatt (Pärnu) – klassid Optimist, Zoom8, Laser 4.7

12) 16.-18. september Tallinna Nädala regatt (Tallinn) – klassid Laser Radial, Laser Standard, Finn, RS Feva, 29er, 470, 49er, F18, Techno 293, RS:X, Formula

Purjetamise Eesti Meistrivõistluste kodulehekülg

Purjetamise Eesti Meistrivõistlused Facebook’is

Eesti Jahtklubide Liitu toetavad Vopak E.O.S., Liviko, Tallinna Sadam, Marinepool, NG Investeeringud, LTT, Matek, Eesti Loots ja Planestar. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles