Pärnu Purjetamisnädal seilati täna avatuks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

EJL Purjetamise Eesti Meistrivõistluste sarja etapiks oleval Pärnu Purjetamisnädala regatil oli täna peetud esimeses kolmes fliidisõidus stardiliinil 58 sportlast kolmes erinevas kahepaadiklassis. Suvepealinn täna pärastlõunal oma rõõmsat palet just ei näidanud ning võistluse avapäeva märksõnadeks olid korralik vihmasadu ja vaikne tuul.

Noorteklassis RS Feva läksid võistlust kahe sõiduvõidu ja ühe teise kohaga juhtima Hugo Rasmus Vaino ja Uko Rasmus Tiidemann (ROPK) Jasper Rufus Rytövaara ja Tobias Reiteri (TJK) ees. Kolmandal real on Oskar Tiidemann ja Luca Remmel (ROPK).

Skiff-paadil 29er on liidriteks tänastest sõitudest samuti kaks ära võitnud ja ühes teised olnud lätlased Roberts Janis Vancovics ja Emils Ukass. Teisel positsioonil on Madis ja Martin Mik (TJK), järgnemas Mari-Ann Raud ja Maris Seersant (TJK).

Katamaraaniklassis F18 alustasid regatti kindlate liidritena Uku Kuusk ja Aivar Soo (PJK). August Luure ja Erki Laur (NYCS) on avapäeva kokkuvõttes teisel ning Jüri Saarnak ja Rasmus Taimre (NYCS) kolmandal kohal.

RS Feval võistleb 14, 29er'il 9 ja F18 klassis 6 paatkonda.

Võistlusformaat koosneb merel toimuvast fliidisõitude seeriast ja kalda lähedal lühirajal purjetatavast vaatemängulisest finaalsõitude seeriast. Fliidisõidud peetakse reedest pühapäeva ennelõunani, finaalsõidud aga pühapäeval alates kella 14-st kaldalt jälgitavana ning Alver Kivi ja Rimo Timmi poolt kommenteerituna. Samuti on võimalik finaalidele kaasa elada Postimees Online otseülekande vahendusel, mida saab kell 13:50 kuni 17:15 reaalajas jälgida siin. Finaalsõidud koosnevad hõbefinaalist, kus purjetavad fliidisõitude seeria paremusjärjestuses 4.-10. koha võistlejad, ja kuldfinaalist kus võistlevad fliidisõitude seeria paremusjärjestuse 1.-3. koha omanikud ning hõbefinaali võitja. Kuldfinaalis selguvad regati esikolmik ja 4. koht.

Pärnu Purjetamisnädala regati korraldab Pärnu Jahtklubi koostöös Eesti Jahtklubide Liiduga. Laupäeval on fliidisõidud planeeritud algusega kell 12 ning pühapäeval fliidisõidud algusega kell 11 ja finaalsõidud algusega kell 14.

Purjetamise Eesti Meistrivõistlused koosnevad kokku üheteistkümnest regatist:

1) 21.-22. mai Jatkoluokkaregatta (Espoo, Soome) – klass 49er
2) 3.-5. juuni Saaremaa Merispordi Seltsi regatt (Roomassaare) – klassid Optimist, Zoom8, Laser 4.7, Laser Radial, Laser Standard, Techno 293, RS:X, Formula
3) 11.-12. juuni FSRO Formula 18 & 49er Ranking (Helsinki, Soome) – klass 49er
4) 17.-19. juuni Eesti Balti Karikas (Tallinn) – klassid Techno 293, RS:X, Formula
5) 17.-19. juuni Pärnu Purjetamisnädal (Pärnu) – klassid RS Feva, 29er, F18
6) 15.-17. juuli Tallinn Race (Tallinn) – klassid RS Feva, 29er, 49er
7) 15.-17. juuli Kalev Jahtklubi meistrivõistlused (Tallinn) – klassid Laser 4.7, Laser Radial, Laser Standard, Finn, 470
8) 5.-7. august F18 Põhjamaade meistrivõistlused (Tallinn) – klass F18
9) 26.-28. august Tallinna Jahtklubi karikavõistlused (Lohusalu) – klassid Optimist, Zoom8, Laser 4.7, Laser Standard, 29er
10) 9.-11. september Pärnu Sügisregatt (Pärnu) – klassid Optimist, Zoom8, Laser 4.7
11) 16.-18. september Tallinna Nädala regatt (Tallinn) – klassid Laser Radial, Laser Standard, Finn, RS Feva, 29er, 470, 49er, F18, Techno 293, RS:X, Formula

Purjetamise Eesti Meistrivõistluste kodulehekülg

Purjetamise Eesti Meistrivõistlused Facebook’is

Eesti Jahtklubide Liitu toetavad Vopak E.O.S., Liviko, Tallinna Sadam, Marinepool, NG Investeeringud, LTT, Matek, Eesti Loots ja Planestar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles