Ingrid Puusta on EM-il 12. kohal

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ingrid Puusta
Ingrid Puusta Foto: Riina Ramst

Soomes Helsinkis algasid eile purjelauaklassi RS:X täiskasvanute ja juunioride Euroopa meistrivõistlused. Avapäeva nõrga ja ebastabiilse tuule oludes saadi kirja vaid üks sõit meeste ja kaks neidude laevastikele. Täna aga olid tingimused oluliselt paremad ning lõpuks samuti starti pääsenud naiste fliidis on meie olümpiapurjelaudur Ingrid Puusta hetkel 12. positsioonil.

Ingrid Puusta (NYCS) finišeeris tänastes võistlussõitudes 24., 21. ja 4. resultaadiga ning on praegu kokkuvõttes asetunud 12. reale.

49., 40. ja 43. koha kirja saanud Keit Järve (NYCS) on naiste seas hetkel kokkuvõttes 45. ning oma tulemuste skoori 43., DNC (mitte startimine) ja 42. koha kirja saanud Betti Vainküla (TPLK/TE) 46. positsioonil.

Kahes kvalifikatsioonigrupis startivas meeste fliidis on Marcus Pertelson (TPLK) lõpetanud seni peetud sõidud 30nda, 30nda, 29nda ja 30ndana ning on kokku 61. kohal.

Samuti kahe grupina võistlevate noormeeste seas on Alfred Kalm (TPLK) praegu 53. (kohad sõitudes 29, 30, 16), Roomet Riho Pung (TPLK) 56. (kohad sõitudes 27, 32, 18), Aarto Pihlapuu (TPLK) 63. (kohad sõitudes 32, 33, 26) ja Rasmus Pertelson (TPLK) 66. (kohad sõitudes 32, 30, DNC) positsioonil.

Naiste seas on liidriks poolatar Zofia Noceti-Klepacka ja meestest prantslane Thomas Goyard. Noormeeste hulgas juhib iisraellane Tom Reuveny.

EM lõppeb laupäeval, mil avaseeria tulemuste põhjal selgunud iga klassi kümme parimat purjetavad medalisõidus ning ülejäänud purjelaudurid seilavad viimase finaalsõidu.

EM-i kodulehekülg ja tulemused

Eesti Jahtklubide Liitu toetavad Vopak E.O.S., Liviko, Tallinna Sadam, Marinepool, NG Investeeringud, LTT, Matek, Eesti Loots ja Planestar. Meie sportlaste osalemist EM-il toetab Eesti Purjelaualiit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles