SRC Zoom8 MM-il tõusis Jakob Haud kolmandaks ja Keith Luur neljandaks

Eesti Jahtklubide Liit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

​Saaremaal Roomassaares peetava SRC Zoom8 klassi MM-i teisel võistluspäeval tõusis Jakob Haud (Rein Ottosoni Purjespordikool) kolmandaks ning Keith Luur (Pärnu Jahtklubi) neljandaks. Tüdrukutest on avapäeva seisuga eestlastest parim 14. kohal olev Mari-Ann Raud (Tallinna Jahtklubi). Liidritena püsivad Soome purjetajad.

Tänasel, MM-i teisel võistluspäeval olid 120 noort purjetajat juba rolli sisse elanud ning stardijoonel oli palju trügimist, mis päädis kahe üldise tagasikutsega. Siiski said kolm võistlussõitu pealelõunal kenasti peetud. Sellega sai murtud ka võistluste selgroog – kahe päeva peale on toimunud kuus sõitu. Kirja saadud sõitude arv on nüüd ka piisav, et iga sportlane saaks oma kehvima sõidutulemuse „maha visata“.

Eesti sportlastele olid tänased sõidud edukad. Mullune MM-i pronksmedalist ja kahe aasta tagune Euroopa meister Jakob Haud kerkis avapäevaga võrreldes koguni 19 kohta ning hõivas kolmanda koha 20 punktiga. Mullune Euroopa meister Keith Luur, kes avapäeva lõpetas viiendana, parandas oma positsiooni ühe koha võrra neljandaks 23 punktiga, sealjuures sai ta kuuendas sõidus kirja võidu. Tüdrukute arvestuses on Mari-Ann Raud parima eestlannana 14. kohal 63 punktiga. Mullusel MM-il hõbemedali võitnud Marie Pihlas (Saaremaa Merispordi Selts) asub hetkel 24. kohal 104 punktiga. Kuue sõidu järel püsivad nii poiste kui ka tüdrukute arvestuses liidripositsioonil soomlased – Ilari Muhonen 16 punktiga ja Cecilia Dahlberg 10 punktiga. 

Kuressaare lähistel Roomassaares toimuvatest SRC Zoom8 klassi maailmameistrivõistlustest võtab osa 120 purjetajat mitmelt kontinendilt, Eesti noorsportlasi on kokku 32. See on esimene kord Eesti ajaloos, kui mõne spordiala maailmameister kroonitakse Saaremaal. Võistlussõidud jätkuvad reedel kell 11 ja lõpevad laupäeval, 6. augustil lõpusõitude ja autasustamisega.

Kõik huvilised on teretulnud võistlustele kaasa elama. Sõite saab jälgida Roomassaare sadamast või laevaga merelt, näiteks saab Abruka liinilaevaga Abro võistlust vaatama minna reedel väljumisega täpselt kell 11.00, pilet 5 eurot.  Kuressaare kesklinnas saab võistlusel silma peal hoida Pritsumaja ümbruses, kus suurel ekraanil kajastatakse jooksvalt sõitude kulgu ja tulemusi. Samasugune ekraan on ka Roomassaare sadamas. MM-i saab vaadata ka internetis http://webcam.tt.ee/zoom8/, kus otsepildi nii sadamast kui ka merelt toovad huvilisteni neli veebikaamerat ning kõigil paatidel olevad GPS-positsioneerimisseadmed, millega on jälgitav iga paadi asukoht ja positsioon võistluse jooksul.

SRC Zoom8 MM-i korraldab Saaremaa Merispordi Selts koostöös Zoom8 rahvusvahelise klassiliidu ja Eesti Jahtklubide Liiduga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles