SRC Zoom8 MM-i eelviimane päev: Keith Luur kolmas ja Jakob Haud neljas

Eesti Jahtklubide Liit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keith Luur SRC Zoom8 MM-il Roomassaares
Keith Luur SRC Zoom8 MM-il Roomassaares Foto: Jaanis Prii

Saaremaal Roomassaares peetava SRC Zoom8 klassi MM-i viimasele võistluspäevale läheb Keith Luur (Pärnu Jahtklubi) vastu kolmandalt ning Jakob Haud (Rein Ottosoni Purjespordikool) neljandalt kohalt. Tüdrukute arvestuses on hetkeseisuga eestlastest parimaks tõusnud Helen Pais (Kalev Jahtklubi), kes asub 15. kohal.

SRC Zoom8 MM-i kolmandal ja ühtlasi eelviimasel võistluspäeval peeti nõrgenevas tuules täna kolm võistlussõitu, kokku on kolme päeva jooksul sõidetud 9 sõitu. Eesti poisid püsivad jätkuvalt esikolmiku piirimail, kuid on vahetanud omavahel kohad. Kui veel eileõhtuse seisuga oli pronksipretendendiks mullune MM-i ponksmedalist ja 2014. aasta Euroopa meister Jakob Haud ning neljandal kohal mullune Euroopa meister Keith Luur, siis tänaõhtuse seisuga on poisid omavahel kohad vahetanud. Luur läheb seega viimasele võistluspäevale vastu kolmandalt ning Haud neljandalt kohalt. Mõlemal poisil on võistluste peale kirjas ka ühe sõidu võit.

Liidripositsioonil püsib Ilari Muhonen Soomest 26 punktiga, teisel kohal Christoffer Sörlie Norrast 33 punktiga. Kolmandal kohal asuval Keith Luuril on praegu 39 punkti ning neljandal kohal oleval Jakob Haudil 46 punkti.

Tüdrukute arvestuse on maailmameistri kursil Cecilia Dahlberg Soomest 25 punktiga. Tüdrukutest on parim eestlane Helen Pais 15. kohal 116 punktiga, kohe tema järel Mari-Ann Raud (Tallinna Jahtklubi) 119 punktiga. Mullusel MM-il hõbemedali võitnud Marie Pihlas (Saaremaa Merispordi Selts) asub 24. kohal 181 punktiga.

Lõplik paremusjärjestus selgub homme, kui plaanis on veel kolm võistlussõitu. Sõidud algavad kell 11.00. Kõik huvilised on teretulnud võistlustele kaasa elama. Sõite saab jälgida Roomassaare sadamast või Kuressaare kesklinnas Pritsumaja ümbruses, kus suurel ekraanil kajastatakse jooksvalt sõitude kulgu ja tulemusi. MM-i saab vaadata ka internetis http://webcam.tt.ee/zoom8/, kus otsepildi nii sadamast kui ka merelt toovad huvilisteni neli veebikaamerat, ning http://www.sportrec.eu/?page_id=1345, kus on GPS-positsioneerimisseadmete abil reaalajas jälgitav iga paadi asukoht ja positsioon võistluse jooksul. Homseid finaalsõite on otseülekandes võimalik vaadata ka aadressil  http://sport.postimees.ee/v2/3788825/postimehe-otsepilt-zoom8-mmi-viimane-voistluspaeev

Kuressaare lähistel Roomassaares toimuvatest SRC Zoom8 klassi maailmameistrivõistlustest võtab osa 120 purjetajat mitmelt kontinendilt, Eesti noorsportlasi on kokku 32. See on esimene kord Eesti ajaloos, kui mõne spordiala maailmameister kroonitakse Saaremaal. SRC Zoom8 MM-i korraldab Saaremaa Merispordi Selts koostöös Zoom8 rahvusvahelise klassiliidu ja Eesti Jahtklubide Liiduga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles