Tallinna Nädala regatt lõpetab tänavuse Purjetamise Eesti MV sarja

, Eesti Jahtklubide Liit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juuso ja Henri Roihu, 49er klass
Juuso ja Henri Roihu, 49er klass Foto: Riina Ramst

Nädalavahetusel toimuv Tallinna Nädala regatt on EJL Purjetamise Eesti Meistrivõistluste sarja finaaletapiks klassidele Laser Radial, Laser Standard, RS Feva, 29er, 470, 49er, F18, Techno 293, RS:X ja Formula. Kõigis paadi- ja purjelauaklassides kokku on võistlustulle oodata ligi 150 sportlast, kusjuures eestlastele pakuvad regatil konkurentsi Soome, Läti ja Leedu purjetajad.

Klassides, kus sarjas oli neli etappi ja neist lähevad kokkuvõttes arvesse kolm parimat, on tänavused Eesti meistrid tegelikult juba viimase etapi eel selgunud – Laser Standardil on võitja Karl-Martin Rammo (ROPK/TJK), kes Tallinna Nädalal seekord ei stardigi, 49er'il Juuso ja Henri Roihu (TJK) ning 29er'il Mari-Ann Raud ja Maris Seersant (TJK). Neis klassides on aga oodata tihedat heitlust Tallinna Nädala regati võidu ning Eesti meistrivõistluste hõbe- ja pronksmedalite nimel.

Ülejänud paadiklassides juhivad Eesti meistrivõistluste edetabelit Laser Radialil Anna Pohlak (TJK), RS Feval Hugo Rasmus Vaino ja Uko Rasmus Tiidemann (ROPK) ning F18 katamaraanil Uku Kuusk ja Aivar Soo (PJK). 470 klassile on Tallinna Nädala regatt tänavu Eesti meistrivõistluste sarja ainsaks etapiks ning seal asuvad meistritiitli nimel võistlustulle teiste hulgas Marjaliisa ja Elise Umb (PSS Maru). Purjelaudade RS:X klassis on esikohal Marcus Pertelson (TPLK), kuid stardis on sel etapil ka olümpiasurfar Ingrid Puusta (NYCS). Techno 293 U15 klassis on liidriks Daniel Schneider (TPLK) ja U17 klassis Gregor Schneider (TPLK), Formulal aga eestlastest Erno Kaasik (TE).

Klassidele Laser Standard, 29er, 49er ja RS:X koosneb võistlusformaat reedest pühapäeva ennelõunani merel toimuvast fliidisõitude seeriast ja pühapäeva pärastlõunal Pirital ranna lähistel lühirajal purjetatavast vaatemängulisest finaalsõitude seeriast. Laser Standardi ja 29er'i finaalsõidud koosnevad hõbefinaalist, kus purjetavad fliidisõitude seeria paremusjärjestuses 4.-10. koha võistlejad, ja kuldfinaalist, kus võistlevad fliidisõitude seeria paremusjärjestuse 1.-3. koha omanikud ning hõbefinaali võitja. 49er ja RS:X klassid sõidavad vaid kuldfinaali. Kuldfinaalis selguvad regati esikolmik ja 4. koht. Finaalsõite kommenteerivad kaldal Kalev Vapper ja Tõnu Tõniste ning neile on võimalik kell 13:50 kuni 17:15 reaalajas kaasa elada nii Pirita jõe idapoolse muuli merepoolses otsas kui internetis Postimees Online otseülekande vahendusel.

Klassidele Laser Radial, RS Feva, 470, F18, Techno 293 ja Formula näeb regati formaat ette vaid reedest pühapäevani toimuvate fliidisõitude pidamist.

Tallinna Nädala regati korraldab Eesti 470 Klassiliit koostöös Pirita Surfiklubi, ESS Kalev Jahtklubi ja Eesti Jahtklubide Liiduga. Võistlused avatakse pidulikult reedel kell 13:00 Kalevi Jahtklubi lipuväljakul.

Esimese fliidisõidu hoiatussignaal antakse reedel kell 15, laupäeval on fliidisõidud planeeritud algusega kell 12 ning pühapäeval fliidisõidud algusega kell 11 ja finaalsõidud algusega kell 14.

Tallinna Nädala regati korraldamist toetavad Tallinna Spordi- ja Noorsooamet, Pirita Surfiklubi, ESS Kalev Jahtklubi ja Eesti Merevägi.

Purjetamise Eesti Meistrivõistlused koosnevad kokku üheteistkümnest regatist:

1) 21.-22. mai Jatkoluokkaregatta (Espoo, Soome) – klass 49er

2) 3.-5. juuni Saaremaa Merispordi Seltsi regatt (Roomassaare) – klassid Optimist, Zoom8, Laser 4.7, Laser Radial, Laser Standard, Techno 293, RS:X, Formula

3) 11.-12. juuni FSRO Formula 18 & 49er Ranking (Helsinki, Soome) – klass 49er

4) 17.-19. juuni Eesti Balti Karikas (Tallinn) – klassid Techno 293, RS:X, Formula

5) 17.-19. juuni Pärnu Purjetamisnädal (Pärnu) – klassid RS Feva, 29er, F18

6) 15.-17. juuli Tallinn Race (Tallinn) – klassid RS Feva, 29er, 49er

7) 15.-17. juuli Kalev Jahtklubi meistrivõistlused (Tallinn) – klassid Laser 4.7, Laser Radial, Laser Standard, Finn, 470

8) 5.-7. august F18 Põhjamaade meistrivõistlused (Tallinn) – klass F18

9) 26.-28. august Tallinna Jahtklubi karikavõistlused (Lohusalu) – klassid Optimist, Zoom8, Laser 4.7, Laser Standard, 29er

10) 9.-11. september Pärnu Sügisregatt (Pärnu) – klassid Optimist, Zoom8, Laser 4.7

11) 16.-18. september Tallinna Nädala regatt (Tallinn) – klassid Laser Radial, Laser Standard, Finn, RS Feva, 29er, 470, 49er, F18, Techno 293, RS:X, Formula

Purjetamise Eesti Meistrivõistluste kodulehekülg

Purjetamise Eesti Meistrivõistlused Facebook’is

Eesti Jahtklubide Liitu toetavad Vopak E.O.S., Liviko, Tallinna Sadam, Marinepool, NG Investeeringud, LTT, Matek, Eesti Loots ja Planestar. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles