Tallinna lahel tehti selgeks purjetamise Eesti meistrid

, Eesti Jahtklubide Liit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ingrid Puusta
Ingrid Puusta Foto: Riina Ramst

Tallinna Nädala regatt - finaalid 18.09.16 from A4 Media on Vimeo.

Tallinna Nädala regatil pandi lõplikult paika EJL Purjetamise Eesti Meistrivõistluste sarja tänavune paremusjärjestus klassides Laser Radial, Laser Standard, RS Feva, 29er, 470, 49er, F18, Techno 293, RS:X ja Formula. Kui ülejäänud klassidele koosnes võistlus vaid fliidisõitudest, siis Laser Standard, 29er, 49er ja RS:X klasside sportlased selgitasid regati parimad välja põnevates finaalsõitudes, mida oli põnev jälgida nii oma silmaga Pirital kohapeal kui Postimees Online otseülekande vahendusel.

Laser Standard klassis võtsid kuldfinaalis omavahel mõõtu Georg Haud (ROPK), lätlane Ricards Toms Zvilna, Mihkel Väli (ROPK) ja hõbesõidu võitja Tavo Annus (ROPK). Tallinna Nädala võitjaks tuligi just Annus Zvilna ja Väli ees. Sarja kokkuvõttes lähevad siin klassis neljast regatist arvesse kolme parema tulemused ning Eesti meister on hoopis tänavu Tallinna Nädalal mitte stardis olnud Karl-Martin Rammo (ROPK/TJK), hõbedase koha saavutas Haud ja pronksise Väli.

29er paadil kvalifitseerusid otse kuldfinaali Mari-Ann Raud ja Maris Seersant (TJK), Kaarel ja Mihkel Paal (KJK) ning Märten Mikk ja Randal Annus (TJK). Hõbefinaali parimatena lisandusid neile konkurentsi pakkuma Liis Annus ja Liisi Mari Nurmetalo (ROPK). Esimesena seilasid üle finišiliini Raud ja Seersant, nende järel Mikk ja Annus ning kolmandana vennad Paalid. Ka Eesti meistrivõistluste sarja võit läks kokkuvõttes Raudile ja Seersantile, kuid siin on teised Paalid ja kolmandad Mikk ja Annus.

Klassis 49er olid otsustavas sõidus vastamisi Juuso ja Henri Roihu (TJK), Kätlin Tammiste ja Anna Maria Sepp (ROPK/TJK) ning Hardi Anton ja Olle Saar (TJK). Võitjana väljusid sealt Roihud, teiseks tulid Tammiste ja Sepp ning kolmandaks Anton ja Saar. Roihud on ka selle hooaja Eesti meistrid Tammiste ja Seppa ning Tõnis Haaveli ja Lenart Kivistiku (TJK) ees.

RS:X klassis startisid kuldfinaalis Ingrid Puusta (NYCS), Rainer Kasekivi (TPLK), Marcus Pertelson (TPLK) ja Betti Vainküla (TPLK/TE). Kindla eduga võitis regati Puusta, Kasekivi sai teise ning Pertelson kolmanda koha. Eesti meistrivõistluste parim on kokkuvõttes Kasekivi Pertelsoni ja Puusta ees.

Laser Radialil oli selle nädalavahetuse parim Anna Pohlak (TJK), regati teise autasu teenis välja Liina Kolk (SMS) ja kolmanda Norman Järve (ROPK). Värske Eesti meister on Pohlak, hõbedakohal Järve ja pronksimees Rasmus Maalinn (PJK).

Marjaliisa ja Elise Umb (PSS Maru) said Tallinna Nädala esikoha 470 klassis, kus teiseks tulid soomlased Matias Mikkola ja Miikka Nikkilä ja kolmandaks Kristel Sigrid Tihamäe ja Johanna Poksi (TJK).

RS Feva paadil kuulub võistluse võit Jakob Haudile ja Aleksander Kuusikule (ROPK). Teiseks tulid Jasper Rufus Rytövaara ja Tobias Reiter (TJK) ning kolmandaks Hugo Rasmus Vaino ja Uko Rasmus Tiidemann (ROPK). Eesti meistrid on aga Vaino ja Tiidemann, teised kokkuvõttes Rytövaara ja Reiter ning kolmandad Helen Pais ja Helen Ausman (KJK).

Katamaraanide klassis F18 saavutasid Tallinna Nädalal võidu kuuest sõidust viies parimad olnud Andres Laul ja Ain Roosma (NYCS) Uku Kuuski ja Aivar Soo (PJK) ning August Luure ja Erki Lauri (NYCS) ees. Eesti MV sarja esikoht kuulub aga Kuuskile ja Soole, teiseks tulid Jüri Saarnak ja Rasmus Tamre (NYCS) ning kolmandaks Laul ja Roosma.

Techno 293 U15 klassis saavutas võistluse esikoha lätlane Arturs Sprindzuks, järgnemas Daniel Schneider (TPLK) ja Lola Maria Pärna (TPLK). Eesti meistriks tuli Schneider, hõbedale Pärna ja pronksile Marili Ringo (TPLK). U17 klassis kuulub regati võit lätlannale Elizabete Mengelele Renar Roolahti (TPLK) ja Gregor Schneideri (TPLK) ees. Tänavune Eesti parim on kokkuvõttes Schneider, teine Roolaht ja kolmas Serafima Afanasieva (NYCS).

Formula purjelaual läks regati esimene koht Karl-Erik Saarmile (TE), järgnemas Timo Runge (TM) ja John Kaju (SSK). Eesti meistri tiitli sai aga Kaju, hõbedakoha Saarm ja kolmandaks tuli Tristen Erik Kivi (SSK).

Laser Radial klassis võistles Tallinna Nädala regatil 23, Laser Standardil 10, RS Feval 20, 29er'il 9, 470-l 3, 49er'il 4 ja F18-l 7 paati, Techno 293-l 12, RS:X-l 10 ja Formulal 7 purjelauda.

Klassidele Laser Standard, 29er, 49er ja RS:X koosnes võistlusformaat reedest pühapäeva ennelõunani merel toimunud fliidisõitude seeriast ja pühapäeva pärastlõunal Pirital ranna lähistel lühirajal purjetatud vaatemängulisest finaalsõitude seeriast. Laser Standardi ja 29er'i finaalsõidud koosnesid hõbefinaalist, kus purjetasid fliidisõitude seeria paremusjärjestuses 4.-10. koha võistlejad, ja kuldfinaalist, kus võistlesid fliidisõitude seeria paremusjärjestuse 1.-3. koha omanikud ning hõbefinaali võitja. 49er ja RS:X klassid sõitsid vaid kuldfinaali. Kuldfinaalis selgusid regati esikolmik ja 4. koht. Finaalsõite kommenteerisid kaldal Kalev Vapper ja Tõnu Tõniste ning neile oli võimalik kaasa elada nii kohapeal Pirita jõe idapoolse muuli merepoolses otsas kui internetis Postimees Online otseülekande vahendusel, mida saab järelvaadata siin.

Klassidele Laser Radial, RS Feva, 470, F18, Techno 293 ja Formula nägiregati formaat ette vaid reedest pühapäevani toimunud fliidisõitude pidamist.

Tallinna Nädala regati korraldas Eesti 470 Klassiliit koostöös Pirita Surfiklubi, ESS Kalev Jahtklubi ja Eesti Jahtklubide Liiduga.

Tallinna Nädala regati korraldamist toetasid Tallinna Spordi- ja Noorsooamet, Pirita Surfiklubi, ESS Kalev Jahtklubi ja Eesti Merevägi.

Purjetamise Eesti Meistrivõistlused koosnesid kokku üheteistkümnest regatist:

1) 21.-22. mai Jatkoluokkaregatta (Espoo, Soome) – klass 49er

2) 3.-5. juuni Saaremaa Merispordi Seltsi regatt (Roomassaare) – klassid Optimist, Zoom8, Laser 4.7, Laser Radial, Laser Standard, Techno 293, RS:X, Formula

3) 11.-12. juuni FSRO Formula 18 & 49er Ranking (Helsinki, Soome) – klass 49er

4) 17.-19. juuni Eesti Balti Karikas (Tallinn) – klassid Techno 293, RS:X, Formula

5) 17.-19. juuni Pärnu Purjetamisnädal (Pärnu) – klassid RS Feva, 29er, F18

6) 15.-17. juuli Tallinn Race (Tallinn) – klassid RS Feva, 29er, 49er

7) 15.-17. juuli Kalev Jahtklubi meistrivõistlused (Tallinn) – klassid Laser 4.7, Laser Radial, Laser Standard, Finn, 470

8) 5.-7. august F18 Põhjamaade meistrivõistlused (Tallinn) – klass F18

9) 26.-28. august Tallinna Jahtklubi karikavõistlused (Lohusalu) – klassid Optimist, Zoom8, Laser 4.7, Laser Standard, 29er

10) 9.-11. september Pärnu Sügisregatt (Pärnu) – klassid Optimist, Zoom8, Laser 4.7

11) 16.-18. september Tallinna Nädala regatt (Tallinn) – klassid Laser Radial, Laser Standard, Finn, RS Feva, 29er, 470, 49er, F18, Techno 293, RS:X, Formula

Purjetamise Eesti Meistrivõistluste kodulehekülg

Purjetamise Eesti Meistrivõistlused Facebook’is

Eesti Jahtklubide Liitu toetavad Vopak E.O.S., Liviko, Tallinna Sadam, Marinepool, NG Investeeringud, LTT, Matek, Eesti Loots ja Planestar. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles