Mereakadeemia jaht Tuulelind purjetab suvel rahvusvahelisel avamereregatil (2)

Katriin Tralla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TTÜ Mereakadeemia jaht Tuulelind
TTÜ Mereakadeemia jaht Tuulelind Foto: TTÜ Eesti Mereakadeemia

Mereakadeemia jaht osaleb 2017. aasta The Tall Ships Races avamereregatil oma uue, alles tänavu 26. aprillil ristitud ja veesatud avamerejahiga Tuulelind. Üliõpilased saavad regatil osalemiseks kandideerida stipendiumile.

Igal aastal toimub võistlus erinevates Euroopa piirkondades, kuid tuleval suvel toimub regatt siinsamas Läänemerel, mil laevastik purjetab Rootsist Halmstadist Szczecinisse Poolas ning teeb vahepeatuse muuhulgas ka Tallinnas. Tuulelinnu kapteniteks regatil on Ringo Liepkalns ja Andrei Matjukov.

Mereakadeemia pani tudengitele välja stipendiumid, et osaleda meeskonnaliikmena akadeemia jahi pardal. Mereakadeemia direktor Romet Leigeri sõnul ei pea meeskonnaliikmena osalemiseks eelnevat purjetamiskogemust olema, sest regati regati eesmärk ongi pakkuda noortele purjetamisõpet. Kandideerija peab olema motiveeritud, tahtma õppida purjetamist ning meeskonnaliikmena esindada Mereakadeemiat.

Eestist on The Tall Ships Races regattidel varem osalenud jahid Linda, Grenada, Mereakadeemia endised purjeõppejahid Vesta ja Tormilind ning juba mitu aastat ka Mereakadeemia hea koostööpartner Eesti Noorte Purjeõppeselts oma võiduka purjeõppejahiga St. Iv, mille kapteniks on staažikas meremees ja jahtkapten Margus Zahharov. St. Iv. osaleb koos Tuulelinnuga regatil ka järgmisel suvel.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles