Eesti purjelaudurid osalesid noorteklassi MM-il

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raul Mihkel Anton
Raul Mihkel Anton Foto: Techno 293 Class Association

Möödunud nädalal peeti Itaalias maalilisel Garda järvel purjelaua noorteklassi Techno 293 maailmameistrivõistlused. Techno 293 on populaarseim noorte purjelauaklass maailmas ning suurim purjetamise klass Noorte Olümpial. 2016 MM-il oli rekordiline arv osavõtjatjaid – ligi 500 võistlejat 32 riigist. Eestit esindasid Noblessneri Jahtklubi noored Serafima Afanasieva (EST-400) ja Raul Mihkel Anton (EST-336).

Ilmaolud võistlusnädala jooksul olid väga erinevad. Oli tormituuli ja tuulevaikust, nauditi mõnusat lõunamaist päikest ning trotsiti vihma. Neis muutlikes oludes peeti kvalifikatsiooni- ja finaalsõidud kolmes vanusegrupis, eraldi tüdrukutele ja poistele. Meie noored osalesid U17 vanusegrupis.

Tüdrukute U17 MM-tiitli võitis 12 sõiduga suhteliselt kindlalt itaallanna Giorgia Speciale. Serafima Afanasieva (EST-400) sõitis lõpuks ennast hõbefliidi 14. kohale, mis üldjärjestuses tähendas 56. kohta 82 võistleja seas. MM-i konkurentsis on see hea tulemus.

Poiste U17 MM-tiitli võitis prantslane Tom Garandeau. Raul Mihkel Anton saavutas oma esimesel suurvõistlusel 117. koha 133 võistleja seas. Rauli sooritus võistlusel oli igati tubli, sest katkestamine tuli vaid ühes, tormistes oludes peetud sõidus.

Tulemused ja muu info on võistluse kodulehel.

Võistlusreisiga pikendasid noored surfarid meie lühikest suvehooaega ja said maailma tippkonkurentsis hindamatuid kogemusi. Seatud eesmärgid täideti kuhjaga. Noori toetasid MM-il osalemisel Eesti Jahtklubide Liit ja Eesti Purjelaualiit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles