Jääpurjetamise Eesti Karika kolmanda etapi võitis Ice-Optimist klassis saarlane Daniel Rüütel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Daniel Rüütel
Daniel Rüütel Foto: Jaak Nirgi

Nädalavahetusel peeti Orissaares jääpurjetamise Eesti karikavõistluste kolmas etapp ja Saaremaa meistrivõistlused, kus kuni 16.aastaste seas Ice-Optimist klassis saavutas võidu Daniel Rüütel. DN juuniorite hulgas sõitis end esimeseks saarlane Kevin Grass. DN täiskasvanute klassis läks võit Madars Alvikisele. Monotüüp-XV klassis võidutsesid seekord Indrek Aavik ja Erki Riim.

Esimesel võistluspäeval oli tiheda udu tõttu võimalik teha vaid kaks sõitu Ice-Optimist ning Monotüüp-XV klassis. DN klassis otsutati turvalisuse mõttes sõite mitte teha.

Teisel võistluspäeval olud paranesid ning korraliku tuule ja sileda jääga sõideti DN klassis viis sõitu. Lätist kohale tulnud jääpurjetajad Madars Alvikis ja Matiss Alvikis pakkusid kohalikele meistritele tugevat konkurentsi ja kindlustasid endale kokkuvõttes esimesed kaks kohta. Lätlaste järel parima eestlasena lõpetas kolmandana Vaiko Vooremaa. Tugeva tuule tõttu tuli ette ka DN kelkude mastide purunemisi, kuid sõitjad viga ei saanud.

DN juunioride klassis näitas taaskord head vormi Saaremaa Merispordi Seltsi purjetaja Kevin Grass. Teise koha saavutas Tartu Merikotka Jahtklubi purjetaja Eigo Helimets ning kolmas oli Pärnu Jahtklubist Rasmus Maalinn. Kõik kolm valmistuvad ka juunioride Euroopa ja maailmameistrivõistlusteks, mis algavad 13. veebruaril Poolas.

Ice-Optimist klassis kindlustas esikoha Saaremaa Merispordi Seltsis Viktor Umbi käe all õppiv Daniel Rüütel, kes võitis kuuest sõidust kolm. Hõbedase karika omanikuks sai Tallinna Jahtklubi poiss Sten-Markus Andresson ning pronksi sõitis välja Karla Luhar.

Monotüüp-XV klassis oli seekord võistlustules viis paatkonda. Eelnevatel etappidel võidukad olnud vennad Ott ja Juhan Kolk pidi seekord alla vanduma Indrek Aavik ja Erki Riimile, kes viiest sõidust neli võites vormistasid endale kindla esikoha. Kolmandad olid Meelis Saarlaid ning Urmas Kruusmägi.

Kokku oli nädalavahetusel jääl 42 kelku. Nendest 24 sõitsid DN võistlusklassis, kus peeti kokku 5 sõitu. Ice-Optmiste oli kokku 13 ja tehti 6 sõitu. Monotüüp-XV klassis oli paate 5 ja sõite kokku samuti 5.

Eesti Jääpurjetamise Liidu poolt korraldatavas Eesti karikavõistluse seerias peetakse kokku 5 etappi. Järgmine võistlus toimub esialgse plaani kohaselt 4.-5.veebruaril Harjumaal, kuid võib ilmast tulenevatel põhjustel edasi lükkuda.

EKV III etapi tulemused

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles