Vooremaa on jääpurjetamise EM-il avapäeva järel neljas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaiko Vooremaa
Vaiko Vooremaa Foto: Jaak Nirgi

Eile algasid Ungaris Balatoni järvel täiskasvanute DN klassi Euroopa meistrivõistlused jääpurjetamises. Meie sportlastest parimana on Vaiko Vooremaa avasõitude järel 4. positsioonil.

Rasketes jäätingimustes ning muutliku tuulega suudeti võistluste avapäeval teha kuld- ja hõbelaevastikule 3 sõitu ning pronkslaevastikule 2 sõitu. Päeva edenedes jääolud halvenesid tugevate plusskraadide ja päikese toimel.

Eestlastest võistleb kuldlaevastikus 5 sportlast, hõbelaevastikus 2 ja pronkslaevastikus 1.

Kuldlaevastikus startijatest hoiab vanameister Vaiko Vooremaa (KJK) hetkel 4. kohta, eestlastest järgmisena aga Jaan Akermann (PJK) 14. kohta. Eigo Helimets (JK MK) on 24., Hardi Laurits (JK MK) 26. ja Marek Lentsius (JK MK) 44. real.

Hõbelaevastikus on esimese päeva järel Rasmus Maalinn (PJK) 7. kohal, mis annab talle üldkokkuvõttes 59. positsiooni. Rene Riim (SMS) on hõbegrupis 22. ja üldarvestuses 74. kohal. Pronkslaevastikus on Jürgen Kukk (JK MK) 28. positsioonil, millega kokkuvõttes omab 115. kohta.

Võistluste liidriks on poolakas Karol Jablonski. Kokku on stardis 124 sportlast.

EM jätkub täna esimese stardiga kell 10:00 kohaliku aja järgi. Esimesena lähevad starti pronkslaevastiku purjetajad.

Videod kohapealt

Tulemused

Võistluse koduleht

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles