Purjetamise Eesti MV avaregati võitsid Karl-Martin Rammo, Keith Luur ning Uku Kuusk ja Aivar Soo

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

EJL Purjetamise Eesti Meistrivõistluste sarja esimesel etapil Kalevi Jahtklubi meistrivõistlustel oli täna põnev finaalsõitude päev - regati parimad selgusid järjest tugevamaks muutuvas heas purjetamistuules ning mõnusas päikesepaistes Pirital ranna lähistel peetud vaatemänguliste poolfinaalide ning neile järgnenud otsustavate finaalide tulemusel.

Laser Standard klassis seilasid end fliidisõitude resultaatide alusel otse lõppfinaali puhta esikohtade seeria teinud Karl-Martin Rammo (ROPK/TJK), Georg Haud (ROPK) ja lätlane Ricards Toms Zvilna. Poolfinaalist lisandus neile konkurentsi pakkuma Martin Aruja (ROPK), kes otsustavas finaalsõidus end lõppkokkuvõttes kolmandaks purjetas, olles ühtlasi parim juunior. Rammo võttis väga kindlalt võidu ning Haud saavutas teise koha.

Laser Radial klassi poolfinaali võitis Joosep Laus (SMS), keda otse finaali kvalifitseerunutena ootasid viimases sõidus juba ees Keith Luur (PJK), Anna Pohlak (TJK) ja Rasmus Maalinn (PJK). Finaali võitis Luur tal kogu sõidu vältel tihedalt kannul püsinud Pohlaku ees ning regati kolmanda koha saavutas Maalinn. Võistluse parim naine oli Pohlak ja parim juunior Luur.

Katamaraaniklassis F18 lunastasid otsepääsu finaali Uku Kuusk ja Aivar Soo (EKL), Andres Laul ja Ain Roosma (EKL) ning Jüri Saarnak ja Vahur Teder (KJK). Poolfinaali finišiliini ületasid esimestena Mihkel Kosk ja Niklas Jansson (PJK), kes finaalis endale lõpuks kolmanda koha auhinnad välja võitlesid. Poodiumi kõrgeim aste kuulus Kuuskile ja Soole ning teiseks tulid Laul ja Roosma.

RS Aerole olid Kalevi Jahtklubi meistrivõistlused Baltic Cup regatiks, kuid Eesti MV arvestuses klass ei seilanud. Võistlus koosnes neile vaid fliidisõitudest, kus kokkuvõttes oli edukaim Kristo Õunap (PSPK). Teise koha saavutas Liina Kolk (SMS) ja kolmanda Ants Haavel (PSPK).

Regatil osales kõigis neljas klassis kokku 62 purjetajat Eestist, Lätist, Venemaalt ja Austriast.

Võistlusformaat koosnes reedest pühapäeva ennelõunani merel toimunud fliidisõitude seeriast ja pühapäeva pärastlõunal Pirital ranna lähistel lühirajal purjetatud vaatemängulistest finaalidest (välja arvatud klass RS Aero, kus sõideti vaid fliidisõidud). Finaalsõidud koosnesid poolfinaalist, kus purjetasid fliidisõitude seeria paremusjärjestuses 4.-10. koha võistlejad, ja finaalist, kus võistlesid fliidisõitude seeria paremusjärjestuse 1.-3. koha omanikud ning poolfinaali võitja. Kuldfinaalis selgusid regati esikolmik ja 4. koht. Finaalsõite kommenteerisid kaldal purjetajad Maris Seersant ja Rimo Timm ning nende otseülekannet on võimalik internetis ka järelvaadata siin.

Kalevi Jahtklubi MV korraldas Kalevi Jahtklubi koostöös Eesti Jahtklubide Liiduga.

Purjetamise Eesti Meistrivõistlused koosnevad kokku kaheksast regatist:
1) 26.-28. mai Kalevi Jahtklubi meistrivõistlused (Tallinn) – klassid Laser Radial, Laser Standard, F18
2) 2.-4. juuni Saaremaa Merispordi Seltsi regatt (Roomassaare) – klassid Optimist, Zoom8, Laser 4.7, Techno 293, RS:X, Formula
3) 9.-11. juuni Pärnu Purjetamisnädal (Pärnu) – klassid RS Feva, 29er, F18
4) 16.-18. juuni Baltic Cup Estonia (Tallinn) – klassid Techno 293, RS:X, Formula
5) 14.-16. juuli Tallinn Race (Tallinn) – klassid RS Feva, 29er, 49er
6) 25.-27. august Tallinna Jahtklubi karikavõistlused (Lohusalu) – klassid Optimist, Zoom8, Laser 4.7, Laser Radial, Laser Standard
7) 8.-10. september Pärnu Sügisregatt (Pärnu) – klassid Optimist, Zoom8, Laser 4.7
8) 22.-24. september Tallinna Nädala regatt (Tallinn) – klassid Laser Radial, Laser Standard, RS Feva, 29er, 49er, F18, Techno 293, RS:X, Formula

Purjetamise Eesti Meistrivõistluste kodulehekülg

Purjetamise Eesti Meistrivõistlused Facebook’is

Eesti Jahtklubide Liitu toetavad Vopak E.O.S., Liviko, Matek, LTT, Eesti Meedia ja Strand. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles