Saaremaa Merispordi Seltsi regatt jõudis võiduka lõpuni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

2017-06-04 EMV 2. etapp Saaremaa from A4 Media on Vimeo.

Täna õhtupoolikuks selgusid EJL Purjetamise Eesti Meistrivõistluste etapi, Saaremaa Merispordi Seltsi regati parimad olenevalt klassist kas finaalide tulemusel või vaid fliidisõitude seeria kokkuvõttena. Klasside üldarvestustes tulid võitjateks Ingrid Puusta RS:X-il, Jakob Haud Zoom8-l, Silver Vahstein Laser 4.7-l, Agate Einause Optimistil, Joonas Väär Techno 293 U15 ja Renar Roolaht U17 klassis ning Tristen Erik Kivi Formulal.

Poolfinaalid ja finaalid peeti Roomassaares kaldalähedasel lühirajal pealtvaatajate kaasaelamisel ning Alver Kivi ja olümpiapurjetaja Anna Pohlaku kommenteerimisel klassidele RS:X, Zoom8 ja Laser 4.7. Neil, kes reaalajas sõitudele kaasa elada ei saanud, on võimalik finaalidest tehtud Postimees Online otseülekannet järelvaadata siin.

Esimesena finaalsõidud pidanud Laser 4.7 klassis saavutas otsustavas sõidus võidu ka fliidisõitude seeria ära võitnud Silver Vahstein Saaremaa Merispordi Seltsist. Teise koha sõitis välja poolfinaali esikohaga finaali pääsenud Marcus Univer (Rein Ottosoni Purjespordikool) ja kolmandaks tuli Evo Annus (ROPK). Parim neiu oli Nele Leit-Teetlaus (Pärnu Jahtklubi).

RS:X klassis surfas end võidule Ingrid Puusta (Noblessneri Jahtklubi), kes samuti oli parim ka fliidisõitudes. Regati teine koht kuulub Rainer Kasekivile (Pirita Surfiklubi) ja kolmas Roomet Riho Pungale Tallinna Purjelauakoolist. Poolfinaali võitja aga oli Artur Luure (NYCS), kelle lõpptulemuseks jäi siiski neljas koht. Juunioridest tuli esimeseks Gregor Schneider (TPLK).

Jakob Haud (ROPK) oli nii finaalsõidu kui ka fliidisõitude edukaim Zoom8 klassis. Tema järel tuli teiseks poolfinaali võitja Hendrik Holtsmann (PJK) ning kolmanda koha sõitis välja parim tüdruk Mari-Ann Raud (TJK).

Noorimate purjetajate klassis Optimist läks üldarvestuses kolmikvõit lätlastele - esikohale tuli Agate Einause, teiseks Eduards Mucins ja kolmandaks Elza Cibule. Parima eestlasena tuli Angeliina Maria Isabel Õunap (PJK) neljandale kohale, olles tugevaim noorte U13 arvestuses.

Formula purjelaual saavutas regati võidu Tristen Erik Kivi Saaremaa Surfiklubist Timo Runge (Team Mahe) ja Peeter Kaski (Team Extreme) ees. Master arvestuse esimene oli samuti Runge ning Grand Masterite seas lätlane Ansis Dale.

Techno 293 U15 klassis tuli esimeseks Joonas Väär (NYCS), teiseks Margaret Kalm (TPLK) ja kolmandaks Uku Roosimölder (NYCS). U17 klassi esikolmiku moodustavad Renar Roolaht (TPLK), Raul Mihkel Anton (NYCS) ja Daniel Schneider (TPLK).

Klassidele Zoom8, Laser 4.7 ja RS:X koosnes võistlusformaat reedest pühapäeva ennelõunani merel toimunud fliidisõitude seeriast ja pühapäeva pärastlõunal kalda lähistel lühirajal purjetatud vaatemängulistest finaalidest. Finaalid koosnesid poolfinaalist, kus purjetasid fliidisõitude seeria paremusjärjestuses 4.-10. koha võistlejad, ja finaalist, kus võistlesid fliidisõitude seeria paremusjärjestuse 1.-3. koha omanikud ning poolfinaali võitja. Kuldfinaalis selgusid regati esikolmik ja 4. koht.

Klassidele Optimist, Techno 293 ja Formula nägi võistlusformaat ette vaid fliidisõitude seeria pidamist.

Saaremaa Merispordi Seltsi regati korraldas Saaremaa Merispordi Selts koostöös Saarte Liinid AS-i ja Eesti Jahtklubide Liiduga.

Purjetamise Eesti Meistrivõistlused koosnevad kokku kaheksast regatist:
1) 26.-28. mai Kalevi Jahtklubi meistrivõistlused (Tallinn) – klassid Laser Radial, Laser Standard, F18
2) 2.-4. juuni Saaremaa Merispordi Seltsi regatt (Roomassaare) – klassid Optimist, Zoom8, Laser 4.7, Techno 293, RS:X, Formula
3) 9.-11. juuni Pärnu Purjetamisnädal (Pärnu) – klassid RS Feva, 29er, F18
4) 16.-18. juuni Baltic Cup Estonia (Tallinn) – klassid Techno 293, RS:X, Formula
5) 14.-16. juuli Tallinn Race (Tallinn) – klassid RS Feva, 29er, 49er
6) 25.-27. august Tallinna Jahtklubi karikavõistlused (Lohusalu) – klassid Optimist, Zoom8, Laser 4.7, Laser Radial, Laser Standard
7) 8.-10. september Pärnu Sügisregatt (Pärnu) – klassid Optimist, Zoom8, Laser 4.7
8) 22.-24. september Tallinna Nädala regatt (Tallinn) – klassid Laser Radial, Laser Standard, RS Feva, 29er, 49er, F18, Techno 293, RS:X, Formula

Purjetamise Eesti Meistrivõistluste kodulehekülg

Purjetamise Eesti Meistrivõistlused Facebook’is

Eesti Jahtklubide Liitu toetavad Vopak E.O.S., Liviko, Matek, LTT, Eesti Meedia ja Strand. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles