58 jahti startisid üheksandal Marinepool – Kalevi Jahtklubi Kolmapäevaregatil

, Kalevi Jahtklubi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eelnevatel päevadel lõõtsutanud tuul püsis tänasel, järjekorras üheksandal Marinepool – Kalevi Jahtklubi Kolmapäevaregatil vaoshoitult. Eile kogunes iganädalast kolmapäevaregatti sõitma selle aasta rekordarv jahte - 58.

Ilmateatest lähtuvalt ja võistluskomiteest mitte sõltuvatest asjaoludest tingituna sai tänase läänetuulega välja panna raja, mis viis võistlejad laevateeni ja esimesed kolm gruppi sealt tagasi stardiliini poini. Stardist purjetati vastutuules lääne suunda ca 1,5 miili kaugusele paigutatud lisamärgini ja siis allatuules stardimärgini. ORC I, II ja LYS I grupp kordasid juba tehtut veel korra ja said seega  umbes 6-miilise „vorsti“-sõidu. Stardis puhus tuul 4,5 meetrit sekundis ja pani pigem sõidu edenedes kiirust juurde kui vaibus, nagu ennustuses lubati. Suurim ja kiireim jaht läbis raja napilt alla 57 minuti. LYS II grupp purjetas vastutuulemärgist pakstaaktuules Miiduranna vraki keratoodrile ja sealt taaskord pakstaaktuules finišisse. Seekordne sõit väiksematele LYS grupi jahtidele kestis ca ühe tunni ja nad said kiirelt kaldale autasustamist ootama. Selle aasta üheksandal kolmapäevaregati sõidus startis 58 purjekat, arvukaim oli LYS I grupp, kus osales 21 meeskonda. Järgmine kolmapäevak toimub juuli teises pooles, kui jahid üle nädala kestvalt Muhu Väina juubeliregatilt tagasi koju jõuavad. Pärast järgmise sõidu lõppu toimub ka juunikuu parimate autasustamine.

Üheksanda sõidu esikolmikud:

ORC I

I koht    jaht FORTE   kapten Jaak Jõgi

II koht   jaht OLYMPIC   kapten Tiit Vihul

III koht  jaht SUGAR 2   kapten Jaan Akermann

ORC II

I koht    jaht JAZZ  kapten Juss Ojala

II koht   jaht BRIGITTA-X  kapten Aleksandr Karboinov

III koht  jaht VESIKAAR  kapten Tanel Tamm

LYS I

I koht    jaht TESSA kapten Alar Ivanson

II koht   jaht FANATIC  kapten Ain-Eke Jalasto

III koht  jaht BERTA  kapten Hando Sutter

LYS II

I koht    jaht VIRU  kapten Indrek Pikk

II koht   jaht DI WEISS  kapten Erki Kilusk

III koht  jaht LINDA kapten Pertti Neero

Tulemused

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles