Surfi Fun sari külastas muhedat Hiiumaad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiiu Fun
Hiiu Fun Foto: Kristel Pulges

Surfi Fun sarja kolmas etapp peeti Hiiumaal, Kärdla sadamas. Nädalavahetuse surfiüritust nautisid 35 purjelaudurit, 21 aerulaudurit, osalejate pered ja Fun sarja fännid. Võistlusetapi parimad olid Raivo Saarm, Cerly Aulik ja Valde Viiding.

Hiiumaa surfiüritus algas väikse ehmatusega, sest reede õhtul võeti liinilt maha parvlaev Tiiu. Saarel olijad tundsid sel hetkel end juba võitjatena. Öö jooksul Fun-i telklaager siiski tasapisi kasvas ja hommikuks olid kõik registreerunud huvilised kenasti stardis. Laupäeval puhus tuul tugevusega kuni 12 sõlme ja pühapäeval puhanguti kuni 17 sõlme. Päike säras ja lainet maatuule tõttu praktiliselt polnud, ehk olud olid surfi harrastajatele igati sobilikud. Pealtvaatajad said võistlejate tegemisi jälgida Kärdla sadama muulil.

Purjelauduritest võitis Hiiu Fun etapi mitmekordne sarja võitja Raivo Saarm (Team Jahe). Teiseks tuli Aivar Kajakas (Team Mahe) ja kolmas oli noorsurfar Frank Ervin. Naistest võitis etapi Cerly Aulik (Team Chica), järgnesid noorsurfarid Lola Maria Pärna (TPLK) ja Helena Lindström (TPLK). Noorte (U20) seas võitis Hiiu Fun etapi Frank Ervin, Oscar Naabel ja Lola Maria Pärna (TPLK) ees. U15 vanusearvestuses võitis etapi Margaret Kalm (TPLK), järgnesid Surfikool.ee noored Hugo Kruus ja Silver Soans.

Hiiu Fun purjelaua tulemused.

Hiiu etapi purjelaua klasside parimad olid:

Suur Funboard – Raivo Saarm

Väike Funboard – Boris Ljubtšenko (Eru Surf Team)

Svertlaud – Andrus Jõgi (Puri)

Sarja kokkuvõttes asub juhtpositsioonil Raivo Saarm. Teisel kohal asub Valde Viiding ning kolmas on naiste esinumber Cerly Aulik. Naiste teisele positsioonile tõusis Hiiu etapi järel Lola Maria Pärna ja kolmas on hetkel Helle Väin (Team Chica). Noorte (U20) arvestuses juhib sarja Frank Ervin, teine on Lola Maria Pärna ja kolmas Artur Luure (NYCS).

Fun sarja purjelaua koondtulemused.

Etapi aerulaua (SUP) klassi osalejaid oli tavapärasest rohkem, sest isiklikku varustust seekord vaja polnud. Võisteldi aja peale, suhteliselt lühikesel distantsil ja sõitmiseks kasutati ühesugust varustust. Arvesse läks võistleja parim tulemus mida võis korduvalt üle sõita. Kuna vahed olid väga väikesed siis jagus pinget kuni võistluse lõpuni.

Etapi võitis Valde Viiding (Hangloose). Vaid sekund kauem oli distantsil Borisss Ljubtšenko (Eru Surf Team). Kolmanda koha saavutas Aivar Kajakas (Team Mahe). Naiste arvestuses saavutas kindla võidu Cerly Aulik (Team Chica), järgnesid Helena Lindström (TPLK) ja Lii Vilms (Team Chica).

Hiiu Fun SUP klassi tulemused.

Sarja kokkuvõttes asub SUP klassis liidripositsioonil Valde Viiding. Punkti kaugusel on Mati Link ja kolmas on naiste esinumber Cerly Aulik. Naiste teist kohta hoiab jätkuvalt Annika Tuisk-Ilves (Pärnu Surfiklubi) ja kolmas on Kati Keevallik (Team Chica).

Fun sarja SUP klassi koondtulemused.

Pildid – autor Martin Berkmann

Pildid – autor Kristel Pulges

Hiiu Fun etappi toetasid:

Hiiumaa Surfiklubi, HiiuSurfShop ja Eesti Purjelaualiit. Mugava võistluskeskusega toetas üritust Kärdla sadam.

2017 Surfi Fun sari koosneb neljast etapist + Aegna maratoni boonusetapist:

10 – 11 juuni Pärnu

1 – 2 juuli Narva-Jõesuu

29 – 30 juuli Hiiumaa

12 aug. Aegna Maraton

2 – 3 sept. Saaremaa

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles