Surfi slaalomi kolmanda etapi võitsid John Kaju, Tarmo Ilo, Triina Trei ja Martin Berkmann

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"Fun slaalomi" poodium
"Fun slaalomi" poodium Foto: Raul Harro

Surfi slaalomi kolmas etapp peeti keerulistes oludes Saaremaal. Erakordselt tugev idatuul puhus võistlusdistantsil tugevusega 15 m/s, puhanguti kuni 20 m/s. Tormi mõõtu tuulega selgitati välja lohe TT:R klassi Eesti meistrid ning purjelaua Eesti meistrivõistluste ja harrastajate “Fun slaalom” sarja III etapi parimad. Võistlusel osales 30 surfarit – 23 purjelaudurit ja 7 lohelaudurit.

Purjelaua Eesti meistrivõistluste üldarvestuses jätkas senist võitude seeriat John Kaju (Saaremaa Surfiklubi/Surfhouse). Teise koha saavutas Timo Runge (Team Mahe) ning kolmas oli Karl-Erik Saarm (Surfhouse). Naiste arvestuses võitis etapi Katrin Sula Cerli Auliku ja Helle Väini ees (kõik naised Team Chica). Noortest võitis etapi Marcus Pertelson, teine oli Renar Roolaht (TPLK) ja kolmas Brigita Viilop.

Purjelaua slaalomi Eesti MV III etapi tulemused

Enne viimast finaaletappi on Eesti meistritiitlid pea käeulatuses John Kajul ja Katrin Sulal. Noorte meistritiitlile on kõige lähemal Marcus Pertelson.

Eesti MV sarja koondtulemused

Purjelaua harrastajate “Fun slaalom” arvestuses võitis III etapi veenva eduga Martin Berkmann (Hiiusurf). Teise koha saavutas Toomas Pertel (Hiiusurf) ja kolmandaks tuli Taavi Tiimus.

Purjelaua “Fun slaalom” III etapi tulemused

Harrastajate sarja kokkuvõttes asuvad kolme etapi järel eesotsas Martin Berkmann ja Toomas Pertel, kolmas on Meelis Rang. Naistest asub liidripositsioonil Katrin Sula, teine on Cerly Aulik ja kolmas Brigita Viilop, kes on ühtlasi ka parim noor.

Purjelaua “Fun slaalom” sarja koondtulemused

Lohe klassis selgitatakse slaalomi Eesti meistrid mitte sarja, vaid ühe etapi põhjal, ehk käesoleval etapil selgusid 2017 TT:R slaalomi Eesti meistrid. Eesti meistritiitli võitis üldarvestuses Tarmo Ilo (Laulasmaa Surfiklubi). Teise koha saavutas tema klubikaaslane Märt Maiste ja kolmandaks tuli Alan Sünd (Mändjala Surfiklubi). Naiste meistritiitli võitis Triina Trei (Surfhouse), järgnesid Kristi Pähklimägi (Stroomi Surfiklubi) ja Rita Reemann (Mändjala Surfiklubi).

Lohe TT:R slaalomi Eesti MV tulemused

Slaalomi etapi pildid, autor Raul Harro

Traditsiooniliselt loositi kõigi osavõtjate vahel välja väärtuslik Z-fins surfiuim. Maailma tipptoodangu õnnelikuks omanikuks valis fortuuna Katrin Sula.

2017 surfi slaalomi sarja hooaja viimane etapp peetakse sobivate sügistuultega tõenäoliselt Tallinnas.

Slaalomi võistlussarju toetavad Palms, Z-fins, Rolegur, Nelja Energia, Ulaelu, Eesti Kultuurkapital, Eesti Jahtklubide Liit, Eesti Lohesurfiliit, Saaremaa Surfiklubi, Kuressaare Ehitus, Saaremaa Merispordi Selts ja Eesti Purjelaualiit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles