Eestlased Platu 25 klassi Läti meistrid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti meeskond koosseisus Mati Sepp, Ago Rebane, Raul Grigorjev, Aleksei Zigadlo ja jahi omanik Heino Elionis Läti Platu 25 klassi 2017.a Meistrivõistlustel
Eesti meeskond koosseisus Mati Sepp, Ago Rebane, Raul Grigorjev, Aleksei Zigadlo ja jahi omanik Heino Elionis Läti Platu 25 klassi 2017.a Meistrivõistlustel Foto: Latvijas Platu 25 klases draugi

Möödunud nädalavahetusel, 8.-10. septembril, osales Eesti võistkond esmakordselt Platu 25 klassi Läti Meistrivõistlustel. Stardijoonele oli kogunenud muljetavaldav 15 jahist koosnev laevastik, kus kohal ka Leedu parimad meeskonnad.

Eesti meeskonna kogemused ja sõidutehnika pakkusid kohalikele liiga kõva konkurentsi ja nii võitis Eesti meeskond koosseisus Mati Sepp, Ago Rebane, Raul Grigorjev, Aleksei Zigadlo ja jahi omanik Heino Elionis kindla edumaaga konkurentide ees esmakordselt Läti meistri tiitli.

Juba kolmandat aastat järjest toimusid Platu 25 klassi Läti Meistrivõistlused Riia lahel ja selle aasta võistlus oli erakordselt pinev. Esimesel võistluspäeval õnnestus anda kaks starti, kuid esimene lähe tuli vaikinud tuule tõttu katkestada ning teine sõit lühendati vaikiva tuule tõttu. Teisel päeval jagus tuult rohkem ning kokku peeti teravas konkurentsis ja Eesti tiimi juhtimisel viis sõitu. Kolmas võistluspäev algas tuule ootamisega. Briisi saabudes saadi küll start antud, kuid tuul vaikis sõidu jooksul ning seda ei õnnestunud kontrollaja jooksul lõpetada. See jäi ka kolmanda võistluspäeva ainsaks stardiks.

Kokkuvõttes - kolme päeva jooksul selgitati võitja kuue peetud võistlussõiduga. Platu 25 klassi Avatud Läti Meistrivõistlused võitis Eesti meeskond jahil Penelope. Teise koha sai Rihards Vaivodsi meeskond jahil Voodoo ja kolmanda koha Juozus Gordeviciuse meeskond jahil Mojito TV3.LT. 

Platu 25 klassi Läti Meistrivõistluste esikolmik
Platu 25 klassi Läti Meistrivõistluste esikolmik Foto: Latvijas Platu 25 klases draugi

Samas kohas peaks 2018. aasta augustis toimuma Platu 25 klassi maailmameistrivõistlused ja seepärast oli seekordne käik Eesti meeskonnale kogemuse hankimiseks ja mõtlemisaineks, kas tasub järgmise aasta MMist osa võtta. Nüüd on plaan selge - kindel minek!

2017.a Platu 25 klassi Läti Miestrivõistluste tulemused
2017.a Platu 25 klassi Läti Miestrivõistluste tulemused Foto: Latvijas Platu 25 klases draugi
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles