Rammo Purjetamise MK võistlussõidus 2. kohal

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karl-Martin Rammo
Karl-Martin Rammo Foto: Pedro Martinez/Sailing Energy/World Sailing

Ameerika Ühendriikides Miamis 23. - 28. jaanuarini toimuva kõrgetasemelise olümpiapurjetamise võistlussarja etapil jõudis eestlane Karl-Martin Rammo teises võistlussõidus finišisse teisena. Kahe sõidu järel hoiab Rammo 70 võistleja seas kõrget 17. kohta.

"Minu plaan oligi suhteliselt lihtne - stardist tuleb vabalt ja hästi minema saada, ülejäänu peaks tulema iseenesest, sest purjetada ma ju oskan”, kommenteeris Rammo esimeseks sõiduks üles ehitatud taktikalist plaani. Avasõidu lõpetas Rammo oma sõnul erinevate viperuste tõttu siiski 37. kohal.

Teine sõit sujus oluliselt ladusamalt ning Rammo kommenteeris: "Teises sõidus tegin vigade paranduse. Start oli jälle hea, kuid enam ei triikinud ma mööda laevastikku edasi-tagasi ja sõitsin mõtestatult algusest lõpuni. Lõpp hea, kõik hea - finišis olin teine. See oli taolise hiilimise ja vaikse merebriisiga ilmselt mu elu üks parimaid sõite.”

Kuna ilmastikuolud Miamis Biscayne'i lahel olid äärmiselt keerulised, kohati absoluutse tuulevaikusega ning kohati üliõrnade puhangutega, siis eilsete sõitude läbimine oli sportlastele mitte niivõrd füüsilist kui just kõrget vaimset väljakutset esitav.

Purjetamise Maailma Karikas (Sailing World Cup) on kõrgetasemeline võistlusseeria olümpiapurjetamises, mis käesoleval hooajal koosneb oktoobris toimunud Gamagori etapist, jaanuaris aset leidvast Miami etapist, aprillis peetavast Hyeres’i etapist ning juunis Marseille's toimuvast finaalregatist. Miami etapil osaleb 543 purjetajat 50 riigist.

Eesti Jahtklubide Liit seisab igapäevaselt purjespordi ja huvimeresõidu arendamise eest Eestis. Tegutseme järjekindlalt selle nimel, et purjetamise harrastajate, tippsportlaste ja regattide arv Eestis kasvaks aasta aastalt. Liidu eesmärgiks on kaasa aidata meie purjesportlaste tippkonkurentsi jõudmisele rahvusvahelistel tiitlivõistlustel ja tuua Eestisse kõrgetasemelisi purjetamisvõistlusi. Meie unistus on, et juba lähiaastail saame Eestis võõrustada mõnd maailmaklassi purjetamisregatti, näiteks Purjetamise Maailma Karika finaali või isegi Volvo Ocean Race'i. Hoiame Eesti kui mere- ja purjetamisriigi mainet aus!

Eesti Jahtklubide Liitu toetavad Vopak E.O.S., Liviko, Strand, Eesti Meedia, Helly Hansen, Matek ja LTT. 

Võistluse kodulehekülg: http://miami.ussailing.org/
Tulemused: https://www.manage2sail.com/en-US/event/271867bf-f41f-4d64-81b4-faea2cd65e80#!/results?classId=cf624bab-6bd7-4cd6-b74d-cfa92645ba3e
Reaalajas jälgimine: https://www.sapsailing.com/gwt/Home.html
Fotod: https://worldsailing.photoshelter.com/gallery-collection/2017-18-Series/C0000sd5HYwBApMw

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles