Rasmus Maalinn on noorte ja juunioride maailma- ja Euroopa meistrivõistlustel liidrikohal

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noorte ja juunioride maailma- ja Euroopa meistrivõistlusetel jääpurjetamise klassides Ice-Optimist ja DN juunior, Leedu Šiauliai, 06.02.2018
Noorte ja juunioride maailma- ja Euroopa meistrivõistlusetel jääpurjetamise klassides Ice-Optimist ja DN juunior, Leedu Šiauliai, 06.02.2018 Foto: Elise Umb

Eile Leedus Šiauliais alanud noorte ja juunioride maailma- ja Euroopa meistrivõistlusetel jääpurjetamise klassides Ice-Optimist ja DN juunior on Rasmus Maalinn DN juunior klassis liidrikohal. Sama klassi esikümnes on esimese päeva sõitude järel suisa kolm eestlast - lisaks Maalinnale Joosep Laus 3. ja Kevin Grass 5. kohal. Võistlused kestavad 9. veebruarini. Eestit esindab tiim, mis koosneb 16  noorest sportlasest.

“Esimesel võistluspäeval tuli mitmeid tunde oodata tuult, et pääseda esimese sõidu starti. DN juunior klassis õnnestus päeva jooksul teha kolm sõitu, millest arvesse läksid kahe tulemused ning Ice-Optimist klassis toimus kaks sõitu, millest arvesse läksid ühe tulemused. Kahjuks oli mõlema klassi avasõidu puhul ilmaolu selline, et tuulevaikimise tõttu tuli sõit katkestada. Toimunud sõitude alusel on aga tore nentida, et meie sportlaste tulemused on esimese päeva lõppedes väga head,” kommenteeris Eesti Jääpurjetamise Liidu president Alari Akermann.

Ice-Optimist klassis on edukaima eestlasena 6. kohal Georg Paomees. Esikümnesse mahuvad esimese võistluspäeva järel ka Andrias Sepp ja Karl Ader, kes on vastavalt 7. ja 8. kohal.

Eestit esindavad võistlustel Ice-Optimist klassis: Romi Safin (Pärnu Jahtklubi), Lisbeth Taggu (PJK), Angeliina Maria Isabel Õunap (PJK), Andrias Sepp (PJK), Karel Ratnik (PJK), Karla Luhar (PJK), Pert Salundi (PJK), Georg Paomees (Saaremaa Merispordi Selts), Mark Paomees (SMS), Karl Ader (SMS), Jorgen Kuivonen (Jahtklubi Dago); DN klassis: Rasmus Maalinn (PJK), Kaur Oskar Volt (PJK), Melvin Aasav (Tallinna Jahtklubi), Kevin Grass (SMS), Joosep Laus (SMS). Ice-Optimist klassis astub üles kokku 29 sportlast 8 riigist ning DN juunior klassis 36 sportlast 6 riigist.

Võistlussõidud toimuvad teisipäevast kuni neljapäevani algusega 10:00 hommikul. Reedel, 9. veebruaril toimuvad sõidud, kui eelnevatel võistluspäevadel on sportlastel peetud vähem kui kolm sõitu.

Eesti Jahtklubide Liit seisab igapäevaselt purjespordi ja huvimeresõidu arendamise eest Eestis. Tegutseme järjekindlalt selle nimel, et purjetamise harrastajate, tippsportlaste ja regattide arv Eestis kasvaks aasta aastalt. Liidu eesmärgiks on kaasa aidata meie purjesportlaste tippkonkurentsi jõudmisele rahvusvahelistel tiitlivõistlustel ja tuua Eestisse kõrgetasemelisi purjetamisvõistlusi. Meie unistus on, et juba lähiaastail saame Eestis võõrustada mõnd maailmaklassi purjetamisregatti, näiteks Purjetamise Maailma Karika finaali või isegi Volvo Ocean Race'i. Hoiame Eesti kui mere- ja purjetamisriigi mainet aus!

Eesti Jahtklubide Liitu toetavad Vopak E.O.S., Liviko, Strand, Eesti Meedia, Helly Hansen, Sportland, Matek ja LTT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles