Eesti jääpurjetajad said maailmameistrivõistlustel kolm kulda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rasmus Maalinn
Rasmus Maalinn Foto: Eesti Jahtklubide Liit

Eile õhtul Leedus Šiauliais lõppenud noorte ja juunioride maailma- ja Euroopa meistrivõistlustel jääpurjetamises võitsid meie noored purjetajad kolm esikohta. DN juunior klassis pälvis maailmameistritiitli Rasmus Maalinn, Ice-Optimist klassis Karl Ader ning tüdrukute arvestuses tuli Ice-Optimist klassis esimeseks Lisbeth Taggu. DN klassis sai pronksi Joosep Laus ning neljanda koha Kevin Grass. Esikümnes oli kokku 4 eestlast. Ice-Optimist klassi kümne parema sekka võistles end kolm meie sportlast.

“Tunneme oma noorsportlaste üle suurt uhkust. Tõden, et juba esimestel võistluspäevadel julgesin loota, et Eestile neilt võistlustelt medal tuleb,” kommenteeris Eesti Jääpurjetamise Liidu president Alari Akermann. “Meie sportlastel on suurepärased oskused ja tugev võistlusnärv."

Eestlaste tulemused DN klassis: 

1. C-20 Rasmus Maalinn (Pärnu Jahtklubi)

3. C-75 Joosep Laus (Saaremaa Merispordi Selts)

4. C-23 Kevin Grass (Saaremaa Merispordi Selts)

6. C-62 Melvin Aasav (Tallinna Jahtklubi)

21. C-57 Kaur Oskar Volt (Pärnu Jahtklubi)

24. C-52 Karla Luhar (Pärnu Jahtklubi)

Eestlaste tulemused Ice-Optimist klassis (üldarvestus):

1. C-2 Karl Ader (Saaremaa Merispordi Selts)

5. C-1 Lisbeth Taggu (Pärnu Jahtklubi)

8. C-52 Jorgen Koivonen (Jahtklubi Dago)

11. C-28 Georg Paomees (Saaremaa Merispordi Selts)

13. C-5 Romi Safin (Pärnu Jahtklubi)

16. C-191 Angelina Maria Õunap (Pärnu Jahtklubi)

18. C-3 Andrias Sepp (Pärnu Jahtklubi)

22. C-6 Karel Ratnik (Pärnu Jahtklubi)

25. C-25 Pert Salundi (Pärnu Jahtklubi)

Täna hommikul kelle 6.30 alustasid Eesti sportlased sõitu Leedust Riiga, kus kell 12.00 antakse Euroopa meistrivõistluste stardipauk. 

Eestit esindavad võistlustel Ice-Optimist klassis: Romi Safin (Pärnu Jahtklubi), Lisbeth Taggu (PJK), Angeliina Maria Isabel Õunap (PJK), Andrias Sepp (PJK), Karel Ratnik (PJK), Karla Luhar (PJK), Pert Salundi (PJK), Georg Paomees (Saaremaa Merispordi Selts), Mark Paomees (SMS), Karl Ader (SMS), Jorgen Kuivonen (Jahtklubi Dago); DN klassis: Rasmus Maalinn (PJK), Kaur Oskar Volt (PJK), Melvin Aasav (Tallinna Jahtklubi), Kevin Grass (SMS), Joosep Laus (SMS). Ice-Optimist klassis võistleb kokku 29 sportlast 8 riigist ning DN juunior klassis 36 sportlast 6 riigist.

Eesti Jahtklubide Liit seisab igapäevaselt purjespordi ja huvimeresõidu arendamise eest Eestis. Tegutseme järjekindlalt selle nimel, et purjetamise harrastajate, tippsportlaste ja regattide arv Eestis kasvaks aasta aastalt. Liidu eesmärgiks on kaasa aidata meie purjesportlaste tippkonkurentsi jõudmisele rahvusvahelistel tiitlivõistlustel ja tuua Eestisse kõrgetasemelisi purjetamisvõistlusi. Meie unistus on, et juba lähiaastail saame Eestis võõrustada mõnd maailmaklassi purjetamisregatti, näiteks Purjetamise Maailma Karika finaali või isegi Volvo Ocean Race'i. Hoiame Eesti kui mere- ja purjetamisriigi mainet aus!

Eesti Jahtklubide Liitu toetavad Vopak E.O.S., Liviko, Strand, Eesti Meedia, Helly Hansen, Sportland, Matek ja LTT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles