Euroopa meistrivõistlustelt Eestile kuld, hõbe ja pronks. Videointervjuu Rasmus Maalinnaga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rasmus Maalinn
Rasmus Maalinn Foto: Eesti Jahtklubide Liit

Lätis Riia lähistel Kišezersi järvel lõppenud noorte ja juunioride Euroopa meistrivõistlustel jääpurjetamises sai Eesti kolm auhinnalist kohta: Euroopa meister 2018 DN juunior klassis on Rasmus Maalinn, Ice-Optimist klassis tüdrukute arvestuses võitis hõbeda Lisbeth Taggu ning samas võistlusklassis tuli pronksile Jorgen Kuivonen. 

Eesti Jääpurjetamise Liidu president Alari Akermann kommenteerib rõõmusõnumit naaberriigist järgmiselt: “Jääpurjetamises on sel nädalal imelised ajad. Eesti noorsportlased on nädala jooksul noorte ja juunioride maailma- ja Euroopa meistrivõistlustelt toonud kuus medalit. Eilsed sõnumid ja tulemused Lätist, Euroopa meistrivõistlustelt teevad siirast rõõmu ning annavad kinnitust, et oleme õigel teel. Palju õnne võitjaile ning nende koduklubidele.” 

Eestlaste tulemused DN klassis: 

1. C-20 Rasmus Maalinn (Pärnu Jahtklubi)

5. C-62 Melvin Aasav (Tallinna Jahtklubi)

9. C-23 Kevin Grass (Saaremaa Merispordi Selts)

12. C-57 Kaur Oskar Volt (Pärnu Jahtklubi)

14. C-75 Joosep Laus (Saaremaa Merispordi Selts)

23. C-52 Karla Luhar (Pärnu Jahtklubi)

Eestlaste tulemused Ice-Optimist klassis (üldarvestus):

3. C-52 Jorgen Kuivonen (Jahtklubi Dago)

5. C-2 Karl Ader (Saaremaa Merispordi Selts)

7. C-28 Georg Paomees (Saaremaa Merispordi Selts)

8. C-25 Pert Salundi (Pärnu Jahtklubi)

10. C-1 Lisbeth Taggu  (Pärnu Jahtklubi)

13.  C-191 Angeliina Maria Isabel Õunap (Pärnu Jahtklubi)

15.  C-3 Andrias Sepp (Pärnu Jahtklubi)

16. C-5 Romi Safin (Pärnu Jahtklubi)

21. C-6 Karel Ratnik (Pärnu Jahtklubi)

Eestit esindasid võistlustel Ice-Optimist klassis: Romi Safin (Pärnu Jahtklubi), Lisbeth Taggu (PJK), Angeliina Maria Isabel Õunap (PJK), Andrias Sepp (PJK), Karel Ratnik (PJK), Pert Salundi (PJK), Georg Paomees (Saaremaa Merispordi Selts), Mark Paomees (SMS), Karl Ader (SMS), Jorgen Kuivonen (Jahtklubi Dago); DN klassis: Rasmus Maalinn (PJK), Kaur Oskar Volt (PJK), Melvin Aasav (Tallinna Jahtklubi), Kevin Grass (SMS), Joosep Laus (SMS). Ice-Optimist klassis võistles kokku 30 sportlast 5 riigist ning DN juunior klassis 27 sportlast 8 riigist.

Eesti Jahtklubide Liit seisab igapäevaselt purjespordi ja huvimeresõidu arendamise eest Eestis. Tegutseme järjekindlalt selle nimel, et purjetamise harrastajate, tippsportlaste ja regattide arv Eestis kasvaks aasta aastalt. Liidu eesmärgiks on kaasa aidata meie purjesportlaste tippkonkurentsi jõudmisele rahvusvahelistel tiitlivõistlustel ja tuua Eestisse kõrgetasemelisi purjetamisvõistlusi. Meie unistus on, et juba lähiaastail saame Eestis võõrustada mõnd maailmaklassi purjetamisregatti, näiteks Purjetamise Maailma Karika finaali või isegi Volvo Ocean Race'i. Hoiame Eesti kui mere- ja purjetamisriigi mainet aus!

Eesti Jahtklubide Liitu toetavad Vopak E.O.S., Liviko, Strand, Eesti Meedia, Helly Hansen, Sportland, Matek ja LTT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles