Eile anti Hiiumaal välja EV100 Eesti meistritiitlid jääpurjetamises

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
DN klassi esikolmik - vasakult paremale Rasmus Maalinn, Gatis Graudums, Vaiko Vooremaa
DN klassi esikolmik - vasakult paremale Rasmus Maalinn, Gatis Graudums, Vaiko Vooremaa Foto: Marek Lentsius

Eile lõppesid Hiiumaal Orjakul EV100 Eesti meistrivõistlused jääpurjetamises. Eesti meister 2018 DN klassis on lätlane Gatis Graudums ning  Eesti meistriks DN juunior klassis sai valitsev juunioride maailma- ja Euroopa meister Rasmus Maalinn (Pärnu Jahtklubi).

“Juba reedel algama pidanud võistlused lükkusid ilmaolude tõttu laupäevale. Tuulevaikus ning Orjaku sadama jääd kattev lumekiht ei võimaldanud reedel võistlejail starti asuda. Laupäeval oli tuult väga napilt, ent DN klassis õnnestus siiski kaks sõitu teha. Need jäid ka nende võistluste ainsateks sõitudeks,” kommenteeris Eesti Jääpurjetamise Liidu president Alari Akermann võistluse korralduslikku poolt.

DN klassis võistlesid end pjedestaalile Gatis Graudums, Vaiko Vooremaa (Kalevi Jahtklubi) ja Rasmus Maalinn (Pärnu Jahtklubi). DN juunioride klassis moodustasid esikolmiku Rasmus Maalinn, Kaur Oskar Volt (PJK) ja Kevin Grass (Saaremaa Merispordi Selts). 

Möödunud nädalavahetusele planeeritud EV100 Eesti meistrivõistlusi jääpurjetamise klassides DN, DN juuniorid, Ice-Optimist ja Monotüüp XV kimbutas juba esimesest võistluspäevast alates tuuletu ilm ja merejääl olev liiga kohev lumekiht. Esialgu neljas võistlusklassis toimuma pidanud regatil õnnestus lõpuks starti pääseda vaid DN klassi purjekatel. EV100 Eesti meistrivõistlused teistes purjeklassides toimuvad esimesel võimalusel.

Eesti meistritiitlit olid nädalavahetusel püüdmas 35 purjekat. Enim võistlejaid oli registreeritud DN klassis, kokku 24 alust, ning eestlastele pakkus seal konkurentsi lisaks lätlastele ka üks purjetaja Prantsusmaalt. Võistluste korraldusliku poole eest vastutas Eesti Jääpurjetamise Liit.  

Eesti Jahtklubide Liit seisab igapäevaselt purjespordi ja huvimeresõidu arendamise eest Eestis. Tegutseme järjekindlalt selle nimel, et purjetamise harrastajate, tippsportlaste ja regattide arv Eestis kasvaks aasta aastalt. Liidu eesmärgiks on kaasa aidata meie purjesportlaste tippkonkurentsi jõudmisele rahvusvahelistel tiitlivõistlustel ja tuua Eestisse kõrgetasemelisi purjetamisvõistlusi. Meie unistus on, et juba lähiaastail saame Eestis võõrustada mõnd maailmaklassi purjetamisregatti, näiteks Purjetamise Maailma Karika finaali või isegi Volvo Ocean Race'i. Hoiame Eesti kui mere- ja purjetamisriigi mainet aus!

Eesti Jahtklubide Liitu toetavad Vopak E.O.S., Liviko, Strand, Eesti Meedia, Helly Hansen, Sportland, Matek ja LTT.

Eesti Jääpurjetamise Liidu koduleht

Eesti jääpurjetajate tulemused läbi aegade

EV100 Eesti MV tulemused

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles