Mihkel Kosk parima eestlasena Euroopa meistrivõistlustel üheksas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihkel Kosk
Mihkel Kosk Foto: Eesti Jahtklubide Liit / Ott Kallas

Poolas möödunud nädalavahetusel Wielimie järvel toimunud jääpurjetamise Euroopa meistrivõistlustel DN klassis oli Mihkel Kosk parima eestlasena üheksas.  Üldarvestuses oli juunior-klassi purjetaja Rasmus Maalinn kõrgel kolmeteistkümnendal kohal. Kokku oli võistlustel esindatud 17 riiki 158 võistlejaga.

“Meistrivõistluste kahel võistluspäeval toimus kokku viis sõitu. Esimese päeva lõppedes oli Mihkel Kosk meie parimana 7. kohal. Esikümnesse mahtus ka Vaiko Vooremaa, olles 10-s. Teine võistluspäev tõi aga kaasa paremusjärjestuses muudatused ning Mihkel lõpetas teise päeva ja kogu võistluse 9. kohal. Rasmus Maalinn tõusis eestlaste seas teiseks, lõpptulemuseks 13. koht. Wielimie järv, millel võistlus toimus, on suhteliselt väike ning sellest tulenevalt olid tuuleolud keerulised, muutes võistlemise üsna komplitseerituks. Õnneks soosis meid aga ilm ja õnnestus pidada korralik võistlus,” kommenteeris võistlusmeeleolusid kohapealt Eesti Jääpurjetamise Liidu juht Alari Akermann.

2018 DN klassi maailma- ja Euroopa meistrivõistluste toimumiskohaks oli esialgselt kavandatud Eesti. Veebruari viimasel nädalavahetusel viidi võistluse toimumispaik siinsete ebasoodsate ilmaolude tõttu Poola kirdeosas asuvale Niegocini järvele. Kahjuks ei õnnestunud ka seal ühtki sõitu teha ning taaskord muudeti võistluste asukohta ning koliti 400 km lääne suunas, Poola loode osas asuvale Wielimie järvejääle. Selleaastaste tiitlivõistluste korraldamine on olnud üllatusi täis ning eestlaste korraldusmeeskonnal rohkelt peamurdmist. Meistrivõistluste peavõistlusjuhiks oli korduvalt rahvusvahelistel tiitlivõistlustel nii osaleja kui korraldajana üles astunud eestlane Jüri Šaraškin.

Eestit esindasid 2018. aasta DN klassi Euroopa meistrivõistlustel Karl-Robert Trink, Eigo Helimets, Toivo Aardemaa, Mihkel Kosk, Marek Lentsius, Hardi Laurits, Vaiko Vooremaa, Valdo Pärtel, Jürgen Kukk, Kevin Grass, Rasmus Maalinn, Argo Vooremaa, Melvin Aasav, Meelis Kosk ja Kaur Oskar Volt.

2018 DN klassi Euroopa meistrivõistluste lõplikud tulemused

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles