Zoom8 klassi poiste Euroopa meister on Aleksander Kuusik ja tüdrukute hõbe Karolin Härm

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksander Kuusik
Aleksander Kuusik Foto: Riina Ramst

Täna lõppesid Hispaanias Palamoses teisipäeval alanud purjetamise noorteklassi Zoom8 Euroopa meistrivõistlused, kus poodiumile jõudsid kaks eestlast. Poiste arvestuses võitis meistritiitli Aleksander Kuusik (Rein Ottosoni Purjespordikool) ning tüdrukute seas tuli teisele kohale Karolin Härm (Kalevi Jahtklubi).

Eesti sportlased näitasid juba võistluse avapäeval head taset ning pakkusid rivaalidele tihedat konkurentsi regati lõpuni. Treener Raivo Randmäe sõnul olid tuuleolud seinast-seina: “Esimesed kaks päeva oli üsna vaikne, kolmandal päeval puhus juba keskmiselt 6 m/s ning täna oli üpris tugev, 9-11 m/s tuul. Vaikse tuulega avaldas mõju ka üsna tugev hoovus. Ilm oli õnneks päikeseline ja vesi soe. Meie võistlejate tugevamad küljed olid üldiselt sõidud vaiksetes ja keskmistes tuultes, kuid end medalitele sõitnud noored olid ka tänastes tugevates tuultes head.”

Võistluse algusest peale liidrite seas olnud Aleksander Kuusikul õnnestus võita poiste Euroopa meistri tiitel taanlaste Jan Moritz Grigati ja Jesper Bergmann Fabrini ees. Poistest mahtusid esikümnesse veel neljandaks tulnud Hendrik Holtsmann (Pärnu Jahtklubi) ja üheksanda koha saanud Aksel Tamm (KJK).

Tüdrukute seas sai hõbemedali kaela Karolin Härm, teda edestas austerlanna Clara Petschel ning kolmanda koha saavutas taanlanna Lara Raunkjaer Stubdrup. Meie tüdrukutest tulid kümne parima hulka ka neljandaks platseerunud Veronika Kuvatova (KJK), kuuenda koha saanud Romi Safin (PJK), seitsmendaks tulnud Susanna Silluta (KJK) ning EM-I kaheksanda resultaadiga lõpetanud Britta Maipuu (KJK).

Ülejäänud eestlaste lõpptulemusteks olid poistest Luca Remmelil (ROPK) 19., Oskar Altrovil (ROPK) 23. ja Luukas Harald Pukkil (ROPK) 25. koht ning tüdrukutest Lisbeth Taggul (PJK) 16. koht.

27.-30. märtsini Hispaanias toimunud võistlustel olid esindatud Taani, Austria, Soome, Rootsi, Venemaa ja Hispaania sportlased, neist 27 poisid ja 19 tüdrukud.

Võistluse kodulehekülg

Meie sportlased on Zoom8 klassis rahvusvahelistel tiitlivõistlustel ka varasemalt väga edukad olnud. Tänaseks on Eesti Zoom8 klassis MM-ilt võitnud 2 kulda, 3 hõbedat ja 3 pronksi ning EM-ilt 7 kulda, 5 hõbedat ja 2 pronksi.

Eesti Jahtklubide Liit seisab igapäevaselt purjespordi ja huvimeresõidu arendamise eest Eestis. Tegutseme järjekindlalt selle nimel, et purjetamise harrastajate, tippsportlaste ja regattide arv Eestis kasvaks aasta aastalt. Liidu eesmärgiks on kaasa aidata meie purjesportlaste tippkonkurentsi jõudmisele rahvusvahelistel tiitlivõistlustel ja tuua Eestisse kõrgetasemelisi purjetamisvõistlusi. Meie unistus on, et juba lähiaastail saame Eestis võõrustada mõnd maailmaklassi purjetamisregatti, näiteks Purjetamise Maailma Karika finaali või isegi Volvo Ocean Race’i. Hoiame Eesti kui mere- ja purjetamisriigi mainet aus!

Eesti Jahtklubide Liitu toetavad Vopak E.O.S., Liviko, Strand, Eesti Meedia, Helly Hansen, Matek ja LTT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles