Talisurfi Tallinna meister on Raivo Saarm

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalev Allikveer
Kalev Allikveer Foto: Enda Pärisma

Möödunud nädalavahetusel toimusid Harku järvel Tallinna meistrivõistlused talisurfis. Soodsad jäätingimused ja tuuleolud võimaldasid meistrivõistlused pidada kahes osas. Laupäeval toimusid sõidud kursisõidu distsipliinis ning pühapäeval slaalomis. Võistlustel osales 15 surfarit – 14 purjekelku ja 1 lohe klassi esindaja.

Kursisõidus võitis keerutava tuulega enamiku sõite Raivo Saarm. Teiseks tuli noorsurfar Raul Mihkel Anton ja kolmandaks kogenud Andrus Allikveer.

Kursisõidu tulemused

Slaalomi päev oli tuulisem. See meelitas kohale ka pisut enam võistlejaid. Esimesed sõidud võitis justkui eelmise päeva soojaga Raivo Saarm. Kuid tuul tõusis ja võite hakkasid noppima värskemad mehed. Päeva lõpuks sai läbi viidud täisprogramm – 12 sõitu. Võitis Tõnis Salong, teine oli Raivo Saarm ja kolmas Raul Mihkel Anton.

Slaalomi tulemused

Kokkuvõttes tuli Tallinna meistriks Raivo Saarm. Teise koha saavutas NYC purjelauakooli noor Raul Mihkel Anton ja kolmandaks tuli Tõnis Salong. Noorte arvestuses võttis kindla võidu Raul Mihkel Anton Joonas Vääri ja Uku Roosimölderi ees. Kõik on NYC purjelauakooli noored. Veteranidest saavutas esikoha Koit Teder, teiseks tuli Valeri Filippov ja kolmandaks vanameister Kalev Allikveer. Grand masterite parim oli Raivo Saarm, teine Tõnis Salong ja kolmas Jaak Lukk. Lohe klassi esindas Tallinna meistrivõistlustel Martin Valvur.

Tallinna meistrivõistluste koondtulemused

Pildid kursisõidust ja slaalomist – autor Enda Pärisma

Video – autor Raul Harro

Video – autor Johannes Ahun

Eraldi tänati Harku baasis aastaid igapäevaselt toimetavat Kalev Allikveeri. Näiteks sel aastal on Kalev jääaugust päästnud 2 mootoratturit. Tunnustuseks andis surfikogukond auväärsele härrale üle tagasihoidliku Harku elupäästja medali.

Tallinna meistrivõistlusi toetasid Tallinna Noorsooamet, Haabersti vabaaja keskus, NYC purjetamiskool, Mulgisepp, Eesti Purjelaualiit ja surfiklubi Puri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles