Rammo on olümpiaklasside suurregatil 7. kohal

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ingrid Puusta
Ingrid Puusta Foto: Jesus Renedo/Sailing Energy/Trofeo Princesa Sofia Iberostar

Hispaanias Mallorcal 2.-7. aprillini toimuva kõrgetasemelise olümpiapurjetamise võistluse 49th Trofeo S.A.R. Princesa Sofia Iberostar avapäeva järel on eestlastest parimana Karl-Martin Rammo 7. kohal. Purjelaudur Ingrid Puusta on praegu 24. positsioonil.

Palma lahel valitsenud nõrgas ja ebastabiilses tuules purjetanud Laser klassidele oli esimesel võistluspäeval sõite vaid üks ning Laser Standardil oma kvalifikatsioonigrupis kolmandana finišeerinud Karl-Martin Rammo (Rein Ottosoni Purjespordikool/Tallinna Jahtklubi) jagab kokkuvõttes venelase Sergei Komissarovi ja hispaanlase Joel Rodriguez Pereziga seitsmendat asetust.

"Tänases ainsas sõidus läks mul väga hästi, arvestades ka seda, et ma polnud jaanuaris toimunud Miami MK etapist saadik paadis istunud. Siin on väga palju võistlejaid - üle 180 paadi stardis ja loodame, et tuul teeb koostööd," jagas Rammo avapäeva järgseid emotsioone.

Teistest Laser Standard klassis võistlevatest Eesti noormeestest on Martin Aruja (ROPK) hetkel 148., Georg Haud (ROPK) 165., Tavo Annus (ROPK) 175. ja Bo Aaron Kooser (ROPK) 179. kohal.

Naiste RS:X klassis lõpetas Ingrid Puusta (Noblessneri Jahtklubi) eilsed sõidud oma kvalifikatsioonifliidis 8. ja 15. tulemusega ning on kokku 24. kohal. Samas klassis on Serafima Afanasieva (NYCS) 67. positsioonil.

Kätlin Tammiste ja Anna Maria Sepp (ROPK/TJK) said avapäeval oma 49erFX klassi eelsõitude grupis finiši kirja 19nda, 26nda ja 21sena ning omavad 45. asetust.

49er klassis aga olid vendade Juuso ja Henri Roihu (TJK) saagiks 13., 26. ja 30. kvalifikatsioonisõidu resultaat ning paatkond on hetkel kokku 72. kohal.

Laser Radialil on Anna Pohlak (TJK) eilse 51. sõidutulemusega kokkuvõttes 101. real.

49th Trofeo S.A.R. Princesa Sofia Iberostar regatil võistleb 870 alusel 1215 purjetajat 62 riigist. Reede, 6. aprillini toimub kvalifikatsiooni- ja finaalsõitudest koosnev avaseeria ning laupäeval pääsevad iga klassi kümme parimat medalisõitu.

Võistluse kodulehekülg
Tulemused
Reaalajas jälgimine
Fotod
Videod

Eesti Jahtklubide Liit seisab igapäevaselt purjespordi ja huvimeresõidu arendamise eest Eestis. Tegutseme järjekindlalt selle nimel, et purjetamise harrastajate, tippsportlaste ja regattide arv Eestis kasvaks aasta aastalt. Liidu eesmärgiks on kaasa aidata meie purjesportlaste tippkonkurentsi jõudmisele rahvusvahelistel tiitlivõistlustel ja tuua Eestisse kõrgetasemelisi purjetamisvõistlusi. Meie unistus on, et juba lähiaastail saame Eestis võõrustada mõnd maailmaklassi purjetamisregatti, näiteks Purjetamise Maailma Karika finaali või isegi Volvo Ocean Race'i. Hoiame Eesti kui mere- ja purjetamisriigi mainet aus!

Eesti Jahtklubide Liitu toetavad Vopak E.O.S., Liviko, Strand, Eesti Meedia, Helly Hansen, Matek ja LTT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles