Hyeres's algas Purjetamise Maailma Karika etapp

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karl-Martin Rammo
Karl-Martin Rammo Foto: Jesus Renedo/Sailing Energy/World Sailing

Prantsusmaal algas Purjetamise Maailma Karika 3. etapp. Olümpiapurjetamise tippvõistluse avapäeva lõppedes on Finn klassis Harles Liiv 16ndal ja Deniss Karpak 37ndal kohal, Karl-Martin Rammo Laser klassis 39ndal ja Laser Radialil Anna Pohlak 56ndal kohal.

Enam kui 670 purjetajat ja rohkem kui 400 purjekat võistlevad 46 riigi lipu all sel nädalal Purjetamise Maailma Karika (Sailing World Cup) 3. etapil Prantsusmaal Hyeres’s. 24. - 29. aprillini on vastakuti maailma parimad olümpiaklassi purjetajad eesmärgiga võidelda välja koht juunis Marseille’s toimuvale maailma karikasarja finaalregatile. Eestlasi esindavad suurvõistlustel Deniss Karpak, Karl-Martin Rammo, Anna Pohlak ja Harles Liiv. Eestlastest on Maailma Karika regattidel seni parimate tulemustena ette näidata Deniss Karpakil 2017 aasta ja 2014 aasta Maailma Karika finaalregattidel 4. koht, Karl-Martin Rammol 2013 aasta Miami MK etapil 2. koht.

Finn klassis alustas esimesel päeval eestlastest parimana Harles Liiv 21. ja 12. kohaga ning on kokkuvõttes 16-s. Deniss Karpak sai esimeses sõidus valestardi ja teises finišeerus 30. kohal, kokkuvõttes on hetkel 37-s. Finnil juhib prantslane Jonathan Lobert.

Laser klassis lõpetas Karl-Martin Rammo esimese päeva sõidud 23. ja 53. kohaga ning on kokkuvõttes 39-s. Karl-Martin võttis päeva kokku nii: „Hyeres´i esimene päev oli suurte tõusude ja languste päev. Esimeses sõidus sain ülikehva stardi ja sõitsin esimese märgi 60ndalt kohalt 23ndaks. Teises sõidus oli stsenaarium põhimõtteliselt vastupidine. Väga rahulolu tekitav päev peale selle, et ilusas ilmas maailma parimate vastu sõita sai, just polnud. On mida ööga muuta ja homme teisiti proovida.” Laseril on liidriks horvaat Tonci Stipanovic.

Laser Radial klassis oli Anna Pohlak 49-s ja 59-s ning on kokkuvõttes 56. kohal. Radialil on liidripositsioonil ameeriklanna Paige Railey.

Laupäevani toimuvad Laser Radial, Laser Standard ja Finn klassidele avaseeria sõidud, mille tulemuste alusel selgunud iga klassi kümme parimat sportlast võistlevad pühapäeval topeltpunktid andvas medalisõidus.

Maailma Karika koduleht: http://www.sailing.org/worldcup/home.php

Tulemused: https://www.manage2sail.com/en-US/event/71c3d3a9-60fc-4465-816d-4b474c3ef34b#!/results?classId=7bd7240d-54cf-4af5-8f40-fe370a6cee51

Päeva videokokkuvõtted ja medalisõitude otseülekanne laupäeval ja pühapäeval: https://www.youtube.com/channel/UCihBCFVwHKZT_jHc3Y3j8YA?sub_confirmation=1

Sõitude jälgimine, purjekate sõiduandmed, ilmaandmed on nähtaval tehnilisel platvormil siin: https://wcs2018-hyeres.sapsailing.com/

Fotogaleriid: https://worldsailing.photoshelter.com/gallery-collection/WCS-Hyeres-2018/C0000C4EV_1P9B28

Purjetamise Maailma Karikas (Sailing World Cup) on kõrgetasemeline võistlusseeria olümpiapurjetamises, mis käesoleval hooajal koosneb oktoobris toimunud Gamagori etapist, jaanuaris aset leidnud Miami etapist, aprillis peetavast Hyeres’i etapist ning juunis Marseille's toimuvast finaalregatist. Maailma Karikal on aegade jooksul osalenud enam kui 2000 tipp-purjetajat rohkem kui 75 riigist üle maailma.

Eesti Jahtklubide Liit seisab igapäevaselt purjespordi ja huvimeresõidu arendamise eest Eestis. Tegutseme järjekindlalt selle nimel, et purjetamise harrastajate, tippsportlaste ja regattide arv Eestis kasvaks aasta aastalt. Liidu eesmärgiks on kaasa aidata meie purjesportlaste tippkonkurentsi jõudmisele rahvusvahelistel tiitlivõistlustel ja tuua Eestisse kõrgetasemelisi purjetamisvõistlusi. Meie unistus on, et juba lähiaastail saame Eestis võõrustada mõnd maailmaklassi purjetamisregatti, näiteks Purjetamise Maailma Karika finaali või isegi Volvo Ocean Race'i. Hoiame Eesti kui mere- ja purjetamisriigi mainet aus!

Eesti Jahtklubide Liitu toetavad Vopak E.O.S., Liviko, Strand, Eesti Meedia, Helly Hansen, Matek ja LTT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles