MARINEPOOL – Kalevi Jahtklubi Kolmapäevaregati seerias starditi esimene sõit

, Kalevi Jahtklubi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänavusel aastal, Eesti Vabariigi 100. ja Kalevi Jahtklubi 70. juubeliaastal, mahub purjetamise võistluskalendrisse 22 osavõistlust MARINEPOOL – Kalevi Jahtklubi Kolmapäevaregati seerias. Võistlusseeria edukaks läbiviimiseks on ka sellel aastal õla alla pannud MARINEPOOL, kes katab ka auhinnalaua.

Tänavusel hooajal on osalevaid gruppe koguni viis: lisaks kahele ORC grupile ja kahele LYS grupile peetakse eraldi arvestust FOLKBOOTIDELE, kes eelnevatel aastatel võistlesid ühes grupis väiksemate LYS paatidega. Ja nagu ikka – läbi hooaja kestval seeriavõistlusel enim punkte kogunud paatide võistkondi autasustatakse pidulikult lõpupeol, mis sel aastal toimub 17.novembril.

Eile lipu heiskamise ja avaregatiga avatuks kuulutatud purjetamishooaeg sai kohe täna stardilisa, kui MARINEPOOL – Kalevi Jahtklubi Kolmapäevaregatt alustas oma esimese sõiduga. Karge kevadilm ei murra kellegi võistlusvaimu ja ühtekokku 36 paatkonda startisid kolmaku avasõidul. Enne starti reipalt 5-7 meetrit sekundis SW puhunud tuul tundus paljulubavalt ja nii said kolm esimest suuremate paatidega gruppi ülesandeks stardist Katariina kai idatoodri ning stardiliini poi vahel üks tiir teha ja teisel ringil Katariina kaist  Merivälja suunas asunud lisamärki vasakule jättes finišisse tulla. Tuul otsustas aga juba viimase grupi stardi ajal pisitasa vaibuma hakata, mistõttu LYS I grupi sõitu lühendati lipuga „S“. Nende finiš võeti vastu peale esimest ringi. ORC I ja II grupid said ilmselt selle suve ajaliselt pikima, pea kahe ja poole tunnise võistluse. LYS II ja Folkboodid läbisid raja, mis viis stardist Katariina kaini ja sealt lisamärgi kaudu finišisse. Pärast sõitu oodati kõiki lipuväljakule, kus toimus autasustamine.

Tekst Elle Bubert        

MARINEPOOL – Kalevi Jahtklubi Kolmapäevaregati 1. sõidu võitjad:

ORC I

I koht FORTE kapten Tammo Otsasoo

II koht OLYMPIC kapten Tiit Vihul

III koht MY CAR kapten Andres Laul

ORC II

I koht DIRECTO kapten Erki Melts

II koht VESIKAAR kapten Tanel Tamm

III koht MATILDA 3  kapten Koit Pauts

LYS I

I koht LEILA kapten Priit Põldmaa

II koht MERION kapten Marko Pomerants

III koht BERTA kapten Hando Sutter

LYS II

I koht  MY BEST kapten Jevgeni Kazakov

II koht MARY LOU kapten Rene Safin

III koht KARINA kapten Aleksei Žigadlo

FOLKBOOT

I koht  LIND kapten Tiit Riisalo

II koht TEE CHEE kapten Peeter Välkmann

III koht GRETA kapten Mikk Köösel

Tulemused

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles