MAPFRE võttis Volvo Ocean Race’i kaheksandal etapil napi üllatusvõidu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
MAPFRE
MAPFRE Foto: Jesus Renedo/Volvo Ocean Race

Volvo Ocean Race purjetamisvõistluse Itajai - Newport etapi võitis üllatuslikult Hispaania jaht MAPFRE, kes vaid päev enne finišit, kui seilata oli jäänud veel 300 miili, oli alles viiendal positsioonil.

Päris etapi lõpus tuli võistlejatel rinda pista äärmiselt nõrga ja muutliku tuule, kaldaäärsete hoovuste ning uduga. Esinelik, mille moodustasid selleks hetkeks juba MAPFRE, hollandlaste Team Brunel, hiinlaste Dongfeng Race Team ja USA/Taani ühendmeeskond Vestas 11th Hour Racing, püsis üsna tihedalt koos. 500 meetrit enne finišiliini oli veel juhtimas Team Brunel, MAPFRE tihedalt kannul. Viimases pöördemärgis aga õnnestus MAPFRE-l püüda kinni veidi reipam tuuleõhk, haarata liidripositsioon ning võtta 16 päeva kestnud etapi võit 1 minuti ja 1 sekundi pikkuse eduga.

“See võit on lausa uskumatu ja ma ei saaks olla õnnelikum. Loomulikult lootsime me oma positsioone antud etapiga oluliselt parandada, aga päris võitu siiski oodata ei julgenud, seega oleme ülimalt rõõmsad. Kogu meeskond tegi suurepärast tööd” jagas MAPFRE skipper Xabi Fernandez värskeid emotsioone.

Etapi teise koha saavutas Bouwe Bekkingi juhtimisel purjetav Team Brunel, kes oli muidu olnud liidripositsioonil praktiliselt kogu finišieelse nädala, ekvaatori ületamisest alates.

Kolmandaks tuli Charlie Enrighti käe all võistlev Vestas 11th Hour Racing, napsates viimase poodiumikoha Dongfeng Race Team’i käest neist etapi viimase miili kestel möödudes.

Kaheksanda etapi viies koht kuulub Team AkzoNobel’ile, kuues jahi Turn the Tide on Plastic tiimile ja seitsmes SHK/Scallywag’ile.

Etapivõit tõstab MAPFRE võistluse koondtabelis taas liidriks 3-punktilise eduga teisel kohal oleva Dongfeng Race Team’i ees. Team Brunel on säilitanud kolmanda positsiooni.

Võistluse üheksas etapp stardib 20. mail ning selle käigus purjetatakse USA-st Newportist üle Atlandi ookeani Suurbritanniasse Cardiffi.

Volvo Ocean Race on purjetamise märgiline võidusõit ümber maailma ja professionaalsete meeskondade ülim proovikivi. Võidusõit sai alguse 1973. aastal Whitbread Round the World Race nime all ning senise 12 sõidu jooksul on osavõtjaid kogunenud üle 2000 purjetaja. 2017-2018 võidusõit algas Alicantes, Hispaanias 22. oktoobril ja lõppeb Haagis, Hollandis 2018. aasta juunis. Võistlusdistants koosneb üheteistkümnest etapist kokku üle 45000 meremiiliga (üle 83000 kilomeetri), mis viivad purjetajad 12 suurlinna kuuel kontinendil. Volvo Ocean Race peetakse üheks mentaalselt ja füüsiliselt raskeimaks võistluseks maailmas.

Üldjärjestus ja punktitabel kaheksa etapi järel:

1. MAPFRE - 53 punkti

2. Dongfeng Race Team - 50 punkti

3. Team Brunel - 42 punkti

4. Team AkzoNobel - 36 punkti

5. Vestas 11th Hour Racing - 28 punkti

6. Sun Hung Kai/Scallywag - 27 punkti

7. Turn the Tide on Plastic -22 punkti

Volvo Ocean Race kodulehekülg

Eesti Jahtklubide Liit seisab igapäevaselt purjespordi ja huvimeresõidu arendamise eest Eestis. Tegutseme järjekindlalt selle nimel, et purjetamise harrastajate, tippsportlaste ja regattide arv Eestis kasvaks aasta-aastalt. Liidu eesmärgiks on kaasa aidata meie purjesportlaste tippkonkurentsi jõudmisele rahvusvahelistel tiitlivõistlustel ja tuua Eestisse kõrgetasemelisi purjetamisvõistlusi. Meie unistus on, et juba lähiaastail saame Eestis võõrustada mõnd maailmaklassi purjetamisregatti, näiteks Purjetamise Maailma Karika finaali või isegi Volvo Ocean Race'i. Hoiame Eesti kui mere- ja purjetamisriigi mainet aus!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles