Päikeseline, kuid karge tuulega MARINEPOOL – Kalevi Jahtklubi Kolmapäevaregati teine sõit

, Kalevi Jahtklubi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Terve päeva säranud päikest jagus täna õhtuni, mis tegi merel olemise nii toredaks, et võistlusalalt lahkuti plaanitust pool tundi hiljem. Pisikese viperuse klaarimise ja ühe üldise valestardi tõttu lükkusid nelja viimase grupi stardid 30 minutit edasi. MARINEPOOL – Kalevi Jahtklubi Kolmapäevaregati teisest sõidust võttis osa 42 purjekat. 

Pärast umbes tunnist võistlust ja enne tuulevaikust jõudsid kõik alustanud paadid ilusti tagasi sadamasse. Idast ja püsivalt üle keskmise, 7-9 m/s, puhunud tuul viis ORC I grupi Pirita ranna suunas asunud vastutuulemärgile, sealt külgtuules Miiduranna vraki keratoodrile, siis märgini nr 3 ja tagasi vastutuules Kuulimuna toodrile, seejärel allatuule lõik Katariina kai idapoile ning viimaks krüssates finišisse. Pikk numbrite rivi tahvlil läbiti veidi üle tunni ajaga. ORC II sai rajale kordusstardiga. Sama rada nagu ORC II pidid seekord purjetama ka LYS I grupi jahid, ehk siis vastutuulemärgist Kuulimunasse, kust allatuules Katariina kaisse seilati. Viimasest pöördemärgist krüssati finišisse. LYS II ja Folkboodid said pärast pikka ooteaega stardid ja suundusid lennukalt vastutuulemärgist Katariina kaisse ja siis, nagu teisedki grupid, vastutuult finišisse, mis asus samas kohas, kust võistlust alustati.

Marinepool - KJK Kolmapäevaregatt
Marinepool - KJK Kolmapäevaregatt Foto: Kalevi Jahtklubi

MARINEPOOL – Kalevi Jahtklubi Kolmapäevaregati teisest sõidust võttis osa 42 purjekat. Kahjuks ei jaksanud paljud ära oodata autasustamist, mis toimub alati pärast viimase jahi finišeerimist.

MARINEPOOL – Kalevi Jahtklubi Kolmapäevaregati 2. sõidu võitjad:

ORC I

I koht CREDIT24 – REVAL CAFE kapten Eero Pank

II koht SUGAR 2 kapten Marjaliisa Umb

III koht OLYMPIC kapten Tiit Vihul

ORC II

I koht  MATILDA 3  kapten Koit Pauts

II koht VESIKAAR kapten Tanel Tamm

III koht DIRECTO kapten Erki Melts

LYS I

I koht TESSA kapten Alar Ivanson

II koht FANATIC kapten Ain – Eke Jalasto

III koht BERTA kapten Hando Sutter

LYS II

I koht  KARINA kapten Aleksei Žigadlo

II koht FAROZON kapten Maarja Kask

III koht ESTELLA kapten Alar Laan

FOLKBOOT

I koht  MUINASJUTUKUNINGAS kapten Jaanus Nõgisto

II koht LINDA kapten Pertti Neero

III koht GRETA kapten Liise Köösel

Tulemused

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles