Eesti 29er klassi purjetajad võistlesid Hollandis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaarel ja Mihkel Paal koos treener Maria Veessaarega
Kaarel ja Mihkel Paal koos treener Maria Veessaarega Foto: Eesti Jahtklubide Liit

Möödunud nädalalõpul toimus Hollandis Workumis Dutch Youth Regatta nimeline võistlus, mis 29er klassile oli Euro Cup sarja etapp. Eestist osales regatil kolm 29er klassi paatkonda.

Nelja päeva jooksul toimus 10 sõitu, mille kokkuvõttes olid eestlastest parimad Kaarel ja Mihkel Paal, kes lõpetasid regati 18. kohaga.

“Positiivne oli see, et saime erinevaid tuuleolusid proovida, aga sõita saime vähe, sest kaks päeva ei olnud piisavalt tuult. Regatt oli hästi korraldatud ja Ijsselmeer sobis meile hästi,” sõnas soodimees Mihkel. “Võistlusel oli kõrge tase ja meil on hea meel, et saime hästi starditud. Kahjuks läksid sõidud tihti langevas joones, sest taganttuules ei leidnud õiget minekut. Üldiselt jäime aga rahule,” lisas roolimees Kaarel.

Tobias Reiter ja Rufus Rytövaara lõpetasid regati 27. ning Märten Mikk ja Kevin Melvin Aasav 29. kohaga.

„Eesti paatkondade sõidus oli näha kevadist rabedust, aga usun, et kõik andsid endast parima. Esimesel päeval puhus tugev tuul, mis tõi endaga kaasa ebamugava lühikese ja kõrge laine, toimus mitmeid materiaalosa purunemisi. Teisel ja kolmandal päeval oli tuul ülimalt vaikne ja keerutav ning kahe päeva jooksul toimus ainult üks sõit. Viimane päev oli kõige õpetlikum, kus saime parandada poiste taktikalisi ja tehnilisi oskusi. Rufus ja Tobias üllatasid viimasel päeval väga heade startidega, Kaarel ja Mihkel tegid tuule järgi parimat sõitu ning Märten ja Melvin otsisid õiget sõidurütmi, et paat kiirelt jooksma saada. Nüüd toome paadid Tallinna, et alustada treeningutega koduvetel ja valmistuda Kiili Nädala regati jaoks,” hindas treener Maria Veessaar meie poiste esinemist võistlusel.

Võitjateks tulid 29er klassis prantslased Theo Revil ja Guevel Gautier.

Regati koduleht

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles