Värskes matšpurjetamise maailma edetabelis on Mati Sepa meeskond 9. kohal

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mati Sepa võistkond
Mati Sepa võistkond Foto: Nico Martinez / MRG

Rahvusvahelise purjetamisliidu World Sailing äsja avaldatud Match Race distsipliini maailma edetabelis on Mati Sepa juhtimisel võistlev Eesti tiim üheksandal positsioonil.

Mati Sepa võistkonnale on edetabelis läbi aegade olnud parim koht kolmas, paremusjärjestuse eelmises väljalaskes kuu aega tagasi oldi viiendad.

Edetabeli esisaja sisse mahuvad Eesti meeskondadest veel Harles Liivi tiim 37. ja Alan Kõdari meekond 81. asetusega.

Edetabelit juhib Uus-Meremaa purjetaja Philip Robertsoni võistkond, teisel kohal on Taylor Canfieldi meeskond USA-st ning kolmas austraallase Harry Price’i tiim.

Match Race üleilmsest paremusjärjestusest leiab kokku üle 1200 tiimi.

Match Race maailma edetabel järjestab purjetajad nende viimase 24 kuu jooksul saavutatud parimate võistlustulemuste põhjal. Punkte on võimalik saada grade’i omavatel regattidel võisteldes. Regatil kogutud punktisumma sõltub kolmest tegurist: võistluse reiting, võistlejate arv regatil ning sportlase tulemus võistlusel. Viimase 12 kuu jooksul saavutatud tulemused annavad sealjuures topeltpunktid. Edetabeli esinumber on kõrgeima punktide arvuga sportlane kaheksa regati lõikes.

Maailma edetabel

Eesti Jahtklubide Liit seisab igapäevaselt purjespordi ja huvimeresõidu arendamise eest Eestis. Tegutseme järjekindlalt selle nimel, et purjetamise harrastajate, tippsportlaste ja regattide arv Eestis kasvaks aasta aastalt. Liidu eesmärgiks on kaasa aidata meie purjesportlaste tippkonkurentsi jõudmisele rahvusvahelistel tiitlivõistlustel ja tuua Eestisse kõrgetasemelisi purjetamisvõistlusi. Meie unistus on, et juba lähiaastail saame Eestis võõrustada mõnd maailmaklassi purjetamisregatti, näiteks Purjetamise Maailma Karika finaali või isegi Volvo Ocean Race'i. Hoiame Eesti kui mere- ja purjetamisriigi mainet aus!

Eesti Jahtklubide Liitu toetavad Vopak E.O.S., Liviko, Strand, Eesti Meedia, Helly Hansen, Matek ja LTT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles