Lühike sõit lühirajal – 9. Marinepool– Kalevi Jahtklubi Kolmapäevaregatt

, Kalevi Jahtklubi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

MARINEPOOL – Kalevi Jahtklubi Kolmapäevaregatil peeti esimene lühirajasõit sellel hooajal. Vastu-allatuule rajal purjetasid seekord ORC grupi jahid ja LYS I grupi jahid. Stardiliinist läände, otse vastutuulde laevaliinini äärde ja jahte seda mitte ületama sundides, paigutati ülemine pöördemärk, mida pidid võtma kõikide gruppide jahid, keda oli kolmapäeval kokku 51. 

Alumiseks pöördemärgiks jäi stardiliini märk. Esimesed kolm gruppi  purjetasid nende kahe märgi vahel kaks ringi. Kuna vesi oli sile ja kiirused head, siis juhtus nii, et ORC I grupi viimane jaht lõpetas oma esimest ringi just samal ajal kui Folkbootide stardipauk kõlas. Kõik, nii minevad kui tulevad jahid, mahtusid korraga kenasti liinile ja üheskoos alustati krüssamist lisapoile.

LYS II grupp ja FOLKBOODID purjetasid lisapoist edasi kollasele märgile number kolm. See paremale jäetud, kihutasid nad spinnakeridega tagasi võistluskomitee paadi suunas, millel heisatud oranži lipu ja paadist vasakul asuva poi vahel oli finišiliin.

Tuult oli täpselt nii palju, et ORC gruppide tulemuste rehkendamisel tuli kasutada Triple Number MEDIUM koefitsenti. Kiire lühirada tõi jahid finišisse vähem kui tunniga ja esikolmikusse sõitis end seekord nii mõnigi uus tegija. Järgmise MARINEPOOL – Kalevi Jahtklubi Kolmapäevaregati sõidu järel toimub klubi terrassil lisaks sõidu võitjatele ka juuni parimate autasustamine.

MARINEPOOL – Kalevi Jahtklubi Kolmapäevaregati 9. sõidu võitjad:

ORC I
I koht EESTI MEEDIA ST kapten Sven Nuutmann 
II koht FORTE kapten Tammo Otsasoo 
III koht MY CAR kapten Martin Gustav Lepp

ORC II 
I koht  BRIGITTA X kapten Aleksandr Karboinov 
II koht ADELE kapten Aleksander Zolotov 
III koht EVELYN III kapten Kristen Pugi

LYS I 
I koht FANATIC kapten Ain – Eke Jalasto 
II koht MIA kapten Jaan Tiidemann 
III koht LEILA kapten Priit Põldmaa

LYS II 
I koht ESTELLA kapten Alar Laan 
II koht METTE kapten Sven Strandson 
III koht MARY LOU kapten Rene Safin

FOLKBOOT 
I koht  LINDA kapten Pertti Neero 
II koht LIND kapten Tiit Riisalo 
III koht TRINE kapten Tõnis Piirsalu

Tulemused

Marinepool - KJK Kolmapäevaregatt
Marinepool - KJK Kolmapäevaregatt Foto: Kalevi Jahtklubi
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles