Noored kahepaadipurjetajad alustavad Haven Kakumäe Karikal Purjetamise Eesti MV sarja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
RS Feva klass
RS Feva klass Foto: Riina Ramst

Käesoleva nädala reedest pühapäevani toimuv Haven Kakumäe Karikas on tänavuse EJL Purjetamise Eesti Meistrivõistluste sarja avavõistlus noorte kahepaadiklassidele RS Feva ja 29er ning seeria teine etapp F18 katamaraanidel seilajatele.

Tallinnas Haven Kakumäel toimuval regatil stardib kolmes klassis üle 60 sportlase Eestist ja Venemaalt. Kui RS Feva ja 29er klassid alles alustavad tänavuste parimate väljaselgitamist, siis F18 klassis asuvad oma kuu aega tagasi Pärnu Purjetamisnädalal haaratud liidripositsiooni kaitsma Uku Kuusk ja Aivar Soo.

Mullu avatud Haven Kakumäe jahisadam, mis on ka Tallinna Jahtklubi kodusadamaks, võõrustab Purjetamise Eesti Meistrivõistluste sarja regatti esmakordselt. Samuti sarja osaks olevaid Tallinna Jahtklubi karikavõistlusi on klubi Lohusalu sadamas korraldanud aga juba ligi kakskümmend aastat.

Võistlused avavad reedel kell 13:00 Haven Kakumäel pidulikult Tallinna Jahtklubi kommodoor Kuno Peek, Haven Kakumäe juhatuse esimees Neeme Kaarma, Eesti Jahtklubide Liidu juhatuse liige Tõnis Kask ja võistluste direktor Reelika Martoja.

Klassidele RS Feva ja 29er koosneb võistlusformaat reedest pühapäeva lõunani purjetatavatest fliidisõitudest ja pühapäeval alates kella 14st toimuvatest poolfinaalist ja finaalist. Fliidisõitude tulemuste põhjal pääsevad kolm paremat otse finaalsõitu. Poolfinaalis purjetavad fliidisõitude 4.-10. paat ja selle sõidu võitja pääseb samuti finaali. Finaalsõidus selgitatakse regati esikolmik. Põnevatele finaalidele on kõigil huvilistel võimalik ka ise kohapeal kaasa elada.

F18 klassile koosneb võistlusformaat ainult fliidisõitudest.

Esimese fliidisõidu hoiatussignaal antakse reedel kell 15, laupäeval on fliidisõidud planeeritud algusega kell 12 ning pühapäeval fliidisõidud algusega kell 11 ja finaalsõidud algusega kell 14.

Haven Kakumäe Karika korraldab Tallinna Jahtklubi koostöös Eesti Jahtklubide Liiduga.

Purjetamise Eesti Meistrivõistlused koosnevad kokku üheksast regatist:

1) 25.-27. mai Saaremaa Merispordi Seltsi regatt (Roomassaare) – klassid Optimist, Zoom8, Laser 4.7, Techno 293, RS:X, Formula, Foil
2) 8.-10. juuni Pärnu Purjetamisnädal (Pärnu) – klassid Laser Radial, Laser Standard, F18
3) 15.-17. juuni NeilPryde Baltic Cup Estonia (Tallinn) – klassid Techno 293, RS:X, Formula, Foil
4) 6.-8. juuli Haven Kakumäe Karikas (Tallinn) – klassid RS Feva, 29er, F18
5) 13.-15. juuli Tallinn Race (Tallinn) – klassid RS Feva, 29er, 49er
6) 27.-29. juuli Kalevi Jahtklubi meistrivõistlused (Tallinn) – klassid Optimist, Zoom8, Laser 4.7, Laser Radial, Laser Standard, 49er
7) 24.-26. august Tallinna Jahtklubi karikavõistlused (Lohusalu) – klassid Optimist, Zoom8, Laser 4.7, Laser Radial, Laser Standard
8) 14.-16. september Pärnu Sügisregatt (Pärnu) – klassid Optimist, Zoom8, Laser 4.7
9) 21.-23. september Tallinna Nädala regatt (Tallinn) – klassid Laser Radial, Laser Standard, RS Feva, 29er, 49er, F18, Techno 293, RS:X, Formula, Foil

Purjetamise Eesti Meistrivõistluste kodulehekülg

Purjetamise Eesti Meistrivõistlused Facebook’is

Eesti Jahtklubide Liitu toetavad Vopak E.O.S., Liviko, Strand, Eesti Meedia, Helly Hansen, Matek ja LTT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles