Täna algav A. Le Coq 61. Muhu Väina regatt seilab juubelilainel

PIRET SALMISTU
, Kalevi Jahtklubi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

7. juulil algab Tallinnas Kalevi Jahtklubis Eesti purjetamissuve suursündmus - A. Le Coq 61. Muhu Väina regatt. Eesti suurimal purjetamispeol tähistatakse Eesti Vabariigi 100. ja Eesti Jahtklubide Liidu 90. ja Kalevi Jahtklubi 70. sünnipäeva

«Muhu väina regatt ja EV100 merepeod toovad Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva pidustused merele,» lausus Riigikantselei EV100 juhtrühma liige Tiit Pruuli. «Juubeliaastal on Muhu Väina regatist osasaajate ring varasemast suurem, sest esimest korda toimuvad neljas Eesti sadamas kõigile avatud EV100 merepeod ning lisaks võistlusprogrammile sõidetakse kaasa ka matkagrupis.»

Eesti Jahtklubide Liidu president Egon Elsteini sõnul tähistatakse Eesti suurimal purjetamispeol Eesti Vabariigi 100. ja Eesti Jahtklubide Liidu 90. ja Kalevi Jahtklubi 70. sünnipäeva. «7. juulil alustab regatil 109 jahti ja ligi 700 purjetajat viiest riigist - Venemaalt, Lätist, Leedust, Soomest ja Eestist.» 

Osalevate meeskondade nimekiri asub muhuvain.ee/regatt2018/osavotjad

EV100 Merepidu Kalevi Jahtklubi - A. Le Coq 61. Muhu Väina regati avamine
EV100 Merepidu Kalevi Jahtklubi - A. Le Coq 61. Muhu Väina regati avamine Foto: Piret Salmistu


Muhu Väina regati jooksul toimuvad EV100 merepeod neljas sadamas. 
7. juuli - EV100 merepidu ja regati avamine Tallinnas Kalevi Jahtklubis 
9. juuli - EV100 merepidu ja Eesti Jahtklubide Liidu 90. sünnipäev Haven Kakumäe 
jahisadamas 
11. juuli – EV100 merepidu Kärdla sadamas Hiiumaal 
13.-14. juuli – EV100 merepidu Pärnus Pärnu Jahtklubis

Purjetamise suursündmus väisab nädala jooksul kokku viit sadamat distantsil Kalevi Jahtklubi Tallinnas – Haven Kakumäe – Kärdla – Kihnu – Pärnu.

A. Le Coq 61. Muhu Väina regati distants - 2018
A. Le Coq 61. Muhu Väina regati distants - 2018 Foto: A. Le Coq Muhu Väina regatt

Regati etappide ajakava: 
8. juuli *14.00 - 1. etapp ProMarine Tallinn KJK lühirada 
9. juuli  *11.00 - 2. etapp Eesti Meedia Tallinna ring – Kakumäe 
10. juuli *10.00 - 3. etapp Olybet Kakumäe - Kärdla etapp 
11. Juuli *12.00 - 4. etapp Hiiu valla Kärdla ring 
12. juuli *10.00 - 5. etapp Loodus Investi Kärdla - Kihnu etapp 
13. Juuli *12.00 - 6. etapp Dermoshop/Confido Kihnu - Pärnu etapp 
14. juuli *10.00 - 7. etapp Sportland/HH Pärnu lühirada

* Etapi esimene hoiatussignaal

Laupäeva, 14. juuli õhtu pärjatakse Pärnu Jahtklubis tänavuse Muhu Väina regati võitjad klassides ORC 1, ORC 2, ESTLYS 1-3 ning Eesti meistrid Folkboodi ja ORC väikseimate jahtide klassis

Kogu regatt on jälgitav reaalajas ka internetist, kuna jahid kannavad GPS-jälgimisseadmeid. Kõike regatil toimuvat – nii otseülekandeid, reaalajas jahtide liikumist, kaldamelu, jutte purjetajatega ja purjetajatest, tulemusi, fotosid ja palju muud – saab vahetult jälgida Postimehe portaali purjetamisrubriigis ning huvitavaid lugusid leidub kindlasti ka Postimehe paberlehest.

Merel toimuvat koordineerib ja juhendab peavõistlusjuht Andres Taltsi meeskond ning merel tekkivaid proteste aitab lahendada protestikomitee esimees Gonzalo Heredia Argentiinast. Jahte mõõdab ja kontrollib Arvet Tetsmanni meeskond, regatibüroo tööd juhib peasekretär Külli Martinsoni tiim ja kogu regati korraldust juhib Kalevi Jahtklubi ülem Renè Allik koos Raiko Lehtsaluga, kes on kaaskorraldaja Pärnu Jahtklubi ülem. Meelelahutust ja kaldaprogrammi organiseerib Andreas Lukin. Purjetajatele ja meediale vahendavad regatiinfot Kaido Kahar ja Piret Salmistu ning regati turundust aitab korraldada Anneli Lepp.

A. Le Coq Muhu Väina regatti korraldavad Kalev Jahtklubi ja Pärnu Jahtklubi koostöös Eesti Vabariik 100 korraldustiimi ja Eesti Jahtklubide Liiduga. Muhu Väina regati toetajad on A. Le Coq, Postimees/Eesti Meedia, Helly Hansen/Sportland, DSV, Volvo Trucks Estonia, Amserv/Toyota, Alexela, Pro Marine, Dermoshop, Confido, Loodus Invest, OlyBet, Rahva Raamat, Haven Kakumäe, Eesti Vabatahtlik Mere- ja Järvepääste, Pärnu linn, Hiiumaa Vald.

Muhu Väina regati ja EV100 merepidude lisainfo: muhuvain.ee/regatt2018/uritused

Regati kodulehekülg www.muhuvain.ee  

Regati Facebooki lehekülg - www.facebook.com/muhuvainaregatt/    

Lähem info EV100 juubeliürituste kohta on leitav veebilehelt www.EV100.ee

Regati otseülekanne Postimehe portaalis – purjetamine.postimees.ee/ 

GPS jälgimine - purjetamine.postimees.ee/ ja www.sportrec.eu/?page_id=671  

Pildid ja uudised regatilt - Postimehe portaali Purjetamine/Muhu Väina regatt alamlehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles