NeilPryde Baltic Cup 2018 oli märkimisväärselt edukas Eesti purjelauduritele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Frank Ervin
Frank Ervin Foto: Eesti Purjelaualiit

21.-22. juulil toimus Lätis, Burtnieki järvel Baltikumi suurima purjelaua sarivõistluse - NeilPryde Baltic Cup’i – kolmas e viimane osavõistlus, millega selgitati ühtlasi välja karikasarja üldvõitjad. Kokkuvõtvalt võib öelda, et eestlastel läks väga hästi ja saavutati poodiumikohti pea igas võistlusklassis.

Techno U13 tüdrukutest saavutas Sofia Erica Hämäläinen (Tallinna Purjelauakool) teise koha. Emma Viktoria Millend (Tallinna Purjelauakool) tuli teisele kohale Techno U15 tüdrukute arvestuses.

Techno U17 arvestuses saavutasid eestlasted lausa kolmikvõidu - esimese koha saavutas Joonas Väär (Noblessneri Purjetamiskool), teiseks tuli Alan Mitšulis (Tallinna Purjelauakool) ja kolmandaks Daniel Schneider (Tallinna Purjelauakool). Noorte treeneri, Aivar Kajaka sõnul sõitis eriti tublisti Alan, kes on teinud käesoleval aastal väga suure arenguhüppe. Techno U17 tüdrukutest saavutas esimese koha Marili Ringo (Tallinna Purjelauakool) ja teiseks tuli Margaret Kalm (Tallinna Purjelauakool). Techno Open klassis võitis teise koha Helena Lindström (Tallinna Purjelauakool) ja kolmanda koha Edvin Smagin (Tallinna Purjelauakool).

Formula U20 arvestuses võtsid magusad võidud hetkel vaid 16 aastane Frank Ervin ja Formula üldarvestuses ning ka Grand Master arvestuses Martin Ervin. Fomula üldarvestuses oli naistest parim Brigita Viilop (Pirita Surfiklubi).

RS:Xi võistlusklassis tuli võitjaks Ingrid Puusta (Noblessneri Purjetamiskool) ja teiseks Rainer Kasekivi (Pirita Surfiklubi).

Formula Foil võistlusklassis tuli üldarvestuses teiseks John Kaju (Saaremaa Surfiklubi) ja Masterite arvestuses teiseks Timo Runge (Pirita Surfiklubi/Team Mahe). Erno Kaasik (Team Extreme) võitis Grand Masterite arvestuses esikoha.

NeilPryde Baltic Cup on Baltikumi kõige pikema traditsiooniga ja esinduslikum purjelaua võistlussari, mis sisaldub ka rahvusvahelises võistluskalendris. Võistlusetapid toimuvad Eestis, Lätis ja Leedus ja osavõtjaid on lisaks Baltiriikide esindajatele Venemaalt, Rootsist, Soomest ja teistest riikidest.

Eesti Purjelaualiit, võistlussarja üks kaaskorraldajatest, on purjelauaspordiga tegelevaid inimesi ühendav mittetulundusühing, mille eesmärkideks on mh purjelauaspordi arendamine tipp-, võistlus- ja rahvaspordi tasemel (www.purjelaualiit.ee).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles