Purjetamise MM-i 8. päev: Rammol pääse 2020 Tokyo OMile kindlustatud. Puusta kindlalt esikahekümne seas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karl-Martin Rammo, Aarhus 2018
Karl-Martin Rammo, Aarhus 2018 Foto: Eesti Jahtklubide Liit / Ott Kallas

Taanis Aarhusis, olümpiaklassi purjetamise maailmameistrivõistlustel jäi Karl-Martin Rammo lõpptulemuseks kõrge 17. koht. Puusta on endiselt kindlalt esikahekümne seas ning jätkab eestlastest veel ainsana võistlemist.

Laser-klassis peeti täna finaalsõitude sarjas viimane sõit. Karl-Martin Rammo oli tänases sõidus 18. MMi lõpptulemuseks jäi Rammol kõrge 17. koht, mis tagab meie sportlasele kindla pääsu 2020. aasta Tokyo olümpiamängudele.

Rein Ottoson, Karl-Martin Rammo treener: “Treeneri ja sportlase jaoks on kõige tähtsam, et nüüd, kui olümpiapääse on käes, saab rahulikult 2,5 aastat olümpiaks ette valmistada just oma plaanide järgi. Eelkõige tahan öelda, et see on meeletult raske - 165 paati, 66 riiki ja 14 kohta. Ja väga suured purjetamisriigid ei ole omale veel olümpiapääset lunastanud."

Rein Ottosoni täispikk intervjuu

Laser Radial klassis sõitis Anna Pohlak täna viimase finaalsõidu, mille lõpetas 34. kohal. Pohlaku lõpptulemuseks MMilt jäi 96. koht.

Anna Pohlak: “ Täna oli hoolimata vaid ühest sõidust üpriski pikk päev, sest vee peal oli ootamist palju. Suutsin stardi väga hästi realiseerida, kuid valisin esimeses krüssus vale poole ning edasise sõidu veetsin üritades tagaotsast kõrgemale ronida. Iga otsus oli läbimõeldud, sellega olen väga rahul. Leidsin ka ühe olulise vea oma taganttuule tehnikas, mille üle on väga hea meel, sest taganttuuled on olnud terve regati vältel murekohaks. Regati tulemus on väga suuresti allpool ootusi ja eesmärgiks seatud kuldgruppi pääs jäi kahjuks kaugele. Samas tuleb tõdeda, et regatt on olnud viimaste aastate üks keerulisemaid, seda näitab ka fakt, et kõigil võistlejatel on paar väga kehva sõitu sees. Tunnen, et see regatt ei näidanu minu sel aastal tehtud edusamme ja tuleb veel rohkem vaeva näha, et treeningutel tehtud edusammud ka tulemustes välja tuleksid."

49er FX klassi purjetajad Kätlin Tammiste ja Anna Maria Sepp sõitsid täna 4 sõitu, kolm neist hõbegrupis tulemusega esikümne seas - 1., 3., 9. koht. Lõppkokkuvõttes lõpetasid Tammiste ja Sepp MMi 41. kohal, parandades tänasega eilset tulemust veel 8. koha võrra. Võistlusteks pandud eemärk on täidetud ning paatkond tulemusega väga rahul.

Kätlin Tammiste ja Anna Maria Sepa kommentaar tänasele edukale päevale ja tervele MMile

49er klassis sõitvad Juuso ja Henri Roihu pidasid täna hõbergupis 4 sõitu, vastavalt kohtadel 28, 19, 25 ja 26. MMi lõpptulemuseks jäi peetud sõitude tulemusena üldarvestuses 58. koht, mis on lähedal eesmärgile, millega poisid MMile tulid.

Juuso ja Henri Roihu kokkuvõte tänasest ja tervest võistlusest

RS:X klassis võistlev Ingrid Puustal oli täna esimene finaalsõitude päev. Kolm sõitu kuldgrupis olid tulemustega 20. , 19. ja 12. koht. Enne homset viimast finaali päeva on Puusta üldarvestuses 20. kohal. Homme algab RS:X klassi teine finaalipäev kell 13.00.

Aarhusis toimuv suurvõistlus on esimene, mille tulemuste põhjal jagatakse välja pea 40% 2020-ndal aastal toimuva Tokyo Olümpiamängude osaluspääsmetest. Võistlused toimuvad 02.-12.08.2018.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles