EMV seitsmenda etapi avapäev: Optimisti klassis on endiselt võitmatud lätlased ning Laser klassis eestlased Anna Pohlak ja Karl-Martin Rammo

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anna Pohlak
Anna Pohlak Foto: Eesti Jahtklubide Liit

Täna alanud purjetamise Eesti Meistrivõistluste seitsmes etapp Lohusalus toimus ideaalsetes tingimutes - puhus soe ja korralik maatuul ning meri oli mõõduka lainetusega. Sellistes oludes pidasid kõik purjekaklassid ette nähtud kolm sõitu. Optimisti klassis on endiselt võitmatud lätlased ning Laser klassis nii Anna Pohlak kui Karl-Martin Rammo.

Laser Standard klassis näitas ootuspäraselt head vormi ja minekut äsja 2020ks aastaks olümpiakoha kindlustanud Karl-Martin Rammo, kes võitis kõik tänased kvalifikatsioonisõidud. Üldarvestuses teisel kohal on lätlane Ricards Toms Zvilna, kolmandal Martin Aruja ning neljas on Georg Haud. Kusjuures viimati nimetatud kolmel sportlasel on kõigil avapäeva tulemuste põhjal võrdne punktisumma.

Karl-Martin Rammo
Karl-Martin Rammo Foto: FOTO: Eesti jahtklubide liit

Laser Radial klassis on esimese päeva sõitude põhjal liider Anna Pohlak, kes lõpetas kõik kolm sõitu esimese kohaga. Üldarvestuses teisel kohal on Ardi Bogdanov ning kolmandal on Silver Vahstein.

Optimistide klassis on avapäeva järel üldarvestuse esikolmikus vaid lätlased. Liidrikohal on Agate Einause ning teisel Eduards Mucins. 

Optimisti klassi start
Optimisti klassi start Foto: Eesti Jahtklubide Liit

Zoom8 klassis on esikohal Aleksander Kuusik, kes võitis kolmest peetud kvalifikatsioonisõidust kaks. Teine on Jörgen Kuivonen ning üldarvestuses kolmandal Karolin Härm.

Laser 4.7 klassi esikoht kuulub esimese võistluspäeva lõppedes Daniel Rüütlile. Teisena lõpetas avapäeva Sten-Markus Andresson. Üldarvestuses kolmas ja tüdrukute arvestuses esimene on lätlanna Elza Cibule.

Laupäeval antakse esimese võistlussõidu hoiatussignaal kell 12.00. Pühapäeval on sõitude algus kell 11.00 ning 14.00 on kavandatud finaalsõitude startide algusaeg.

Purjetamise Eesti Meistrivõistluste kodulehekülg

Purjetamise Eesti Meistrivõistlused Facebookis

Eesti meistrivõistluste sarja etapp Lohusalus toimub Eesti Jahtklubide Liidu ja Tallinna Jahtklubi eestvedamisel ning on ühtlasi klubi karikavõistlus. Lohusalu etapil osaleb 179 sportlast Eestist, Lätist ja Leedust. Võisteldakse klassides Optimist, Zoom8, Laser 4.7, Laser Radial ja Laser Standard. Võistlus lõppeb pühapäeval kell 14.00 algavate finaalsõitudega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles