Eesti purjetajad maailma suurvõistlustel väga edukad. Puusta EM-il 9ndal, Luur MM-il 12ndal kohal

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ingrid Puusta
Ingrid Puusta Foto: Robert Hajduk

Möödunud nädalal toimus maailma eripaigus mitmeid purjetamise suurvõistlusi. Poolas, Rootsis, Saksamaal ja Itaalias oli võistlemas 13 Eesti purjetajat. Edukaimad olid Ingrid Puusta ja Keith Luur, olles vastavalt Euroopa meistrivõistluste 9ndal ja maailmameistrivõistluste 12ndal kohal.

21.-25. augustini võistlesid Poolas Sopotis 2018 RS:X klassi täiskasvanute ja juunioride Euroopa meistrivõistlustel purjelaudurid Ingrid Puusta, Serafima Afanasieva, Raul Mihkel Anton. Võistlustel osales enam kui 220 purjetajat 20. riigist.

Naiste arvestuses tuli Puusta üldkokkuvõttes väga kõrgele 9ndale kohale. Kolmanda kvalifikatsioonisõidu lõpetas Puusta 2. kohal, mis oli sõitude seeria kõrgeim tulemus. Kokku toimus 12 sõitu ning lisaks medalisõit.

Puusta võttis võistluse kokku järgmiselt: "Ma olen väga rahul oma tulemusega, kuna MM oli hooaja peamine võistlus ning kogu fookus oli sellel, seega mõtted olid mul ikka veel MM-il.  Muidugi, keha polnud ka päris 100% taastunud. Seega kõiki neid asjaolusid arvesse võttes oli EMi tulemus suurepärane. Olud Poolas olid keerulised, nii nagu ka Taanis Aarhusis MM-il. Peamiselt vaiksed keerutavad maatuuled. Vaikses tuules peetud medalisõidus olin 4. kohal, mis oli veel täpp I-le. Nüüd, 8 päeva pärast lendame Jaapanisse, MK etapile."

Juunioride arvestuses oli Serafima Afanasieva lõpptulemuseks 25. koht ning Raul Mihkel Antonil 73. koht. 

Lõplikud tulemused: http://www.rsxclass.org/europeans2018/

***

19.-24. augustini olid Rootsis Bastadis 2018 Laser Standard klassi U21 Euroopa meistrivõistlused. Eestist olid võistlemas Tavo Annus ja Bo Aaron Kooser, kes 61 osaleva purjetaja seast jõudsid üldarvestuses vastavalt 28. ja 46. kohale. Kokku peeti 10 sõitus. Annuse parimaks tulemuseks jäi 10. koht viimasest finaalsõidust, Kooser lõpetas nii 2. kui 4nda finaalsõidu kõrgel 9ndal kohal.

Lõplikud tulemused: http://seglarveckanbastad.se/results/

***

20.-25. augustini toimusid Saksamaal Kielis 2018 Laser Radial klassi juunioride maailmameistrivõistlused. Eesti koondis oli võistlustel väljas neljaliikmelisena: Evo Annus, Keith Luur, Markus Maalt, Henri Silluta.

Eestlastest sõitis parima tulemuse välja Keith Luur, olles 269 purjetaja seas kõrgel 12ndal kohal. Silluta lõpptulemuseks jäi 156. koht, Markus Maalt oli kokkuvõttes 221. kohal ning Evo Annus 237. Kokku peeti 6 kvalifikatsiooni- ja viis finaalsõitu.

Võistluse kodulehekülg ja tulemused: http://laserworlds2018.com/

***

21.-26. augustini toimusid 2018 470 klassi juunioride maailmameistrivõistlused Itaalias, Braccianos. Eestist osales neil võistlustel kaks paatkonda: Jakob Haud ja Richard Lilp ning Hugo Vaino ja Uko Tiidemann.

Jakob Haud ja Richard Lilp lõpetasid võistluse 46ndal kohal. Parimaks tulemuseks oli hõbegrupi finaalsõitude teine sõit, kus paatkond lõpetas 12.kohal. Hugo Vaino ja Uko Tiidemanni lõpptulemuseks jäi 49. koht. Vaino-Tiidemanni parim tulemus oli samuti 12.koht, mis sõideti välja kvalifikatsiooni 3. sõidust.

Lõplikud tulemused: http://2018juniorworlds.470.org/en/default/races/race-resultsall

Eesti Jahtklubide Liitu toetavad Vopak E.O.S., Liviko, Strand, Eesti Meedia, Helly Hansen, Matek ja LTT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles